Lego + Escher = Helt sant

Tredimensjonalt bilde blir tredimensjonalt virkeligh

MC Escher er en kunstner som har blitt så kommersialisert at selv Ikea har funnet det for godt å massetrykke bildene hans slik at de kan henge over senga fordi det står så fint til fargen på kommoden.

LES OGSÅ:

Greit nok det, men en del av de tredimensjonale hæh? hvordan er det mulig?-bildene hans blir ikke mindre verdt av den grunn.

Go' med Lego.

Eschers mest berømte bilde heter "Relativity" (1953), og består av en rekke trapper og personer som beveger seg gjennom det umulige slottlandskapet med den største selvfølge - selv om landskapet virker umulig. Alt etter hvor blikket ditt festes vil perspektivet flytte seg som en fantomflekk på øyet som du forsøker å fokusere.

Daniel Shiu og Andrew Lipson var tydeligvis av den oppfatning at bildet likevel lar seg realisere, og har derfor laget en fantastisk Lego-konstruksjon for å demonstrere at det umulige kanskje likevel er mulig.

Ikke illusjon?

Dette er faktisk det fjerde Escher-bildet de reproduserer de populære plastikkbrikkene, og ikke ett eneste kameratriks er involvert. Det betyr ikke at konstruksjonen lar seg avbilde uten videre - kameraet må stå i en helt bestemt posisjon når det tar bildet for å gjenskape den tredimensjonale illusjonen.

Men er det egentlig en illusjon? Nei, ifølge Shiu og Lipson. Det som skjer er at tyngdekraften ser ut til å dra bildet i tre forskjellige retninger, men bildet er ifølge de to Lego-hodene "en fullstendig selvstendig fysisk scene". Ser man det.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hele prosjektet skal ifølge skaperne ha tatt mellom to og tre uker fordelt på fem-seks kvelder hver uke.

Trykk på bildene til venstre for å se originalbildet til Escher, og bilder fra selve byggningen av Lego-kopien.