Kjærlighet med syntax error

Noen vil si du er et null. Selv mener du bestemt du er en ener. Denne ringen kombinerer begge deler.

Det er en vakker dag. Endelig har din trofaste følgesvenn gjennom de siste to åra, den råeste spill-PCen Trøndelag har sett, sagt ja til å bli din livsledsager for resten av livet, eller i det minste til det dukker opp en ny, billigere, raskere og mer støysvak PC som får deg til å sikle.

LES OGSÅ:

Men hvordan feire den vakre, enestående anledningen?

Med en binær giftering, selvfølgelig.

Strek i regninga.

Binary-ringen fra Green Karat ser faktisk overraskende bra ut, og kun de mest uhelbredelige datanerdene vil være i stand til å tyde strekene som strekker seg rundt gullringen. Andre vil tro det er uskyldig pynt.

På ringen over står det faktisk "A marriage of values". På din vil det kanskje stå "Endelig din, Linux", "Vista til jeg ligger i kista" eller "OS X er bedre enn sex".

For de som ikke er innforstått med binære tegn, så består de enkelt og greit av nullere og enere. Hvis du setter disse nullerne og enerne i en rekke kan du bruke dem til å representere symboler, som tall og bokstaver. Det er grovt sagt slik datamaskinen snakker med seg selv. "1" vil være én, "10" vil være to, "11" er tre, "100" er fire og så videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alfa-omega.

Hvis du kombinerer fem siffer vil du kunne representere hele alfabetet, der 1 er lik A, 2 er lik B, 3 er lik C og så videre.

På ringen finnes det fem spor, og hvert av sporene står for et tegn i det binære alfabetet. En gravert strek er det samme som "1", mens et mellomrom er "0".

Setningen du kan gravere inn kan maks være på tjue tegn, så vi har altså tatt oss visse kunsteriske friheter med eksemplene over.

De to rimeligste utgavene av Binary koster rundt 5500 kroner, og er laget av resirkulert gult eller hvitt gull. Legger du til 6000 kroner kan du få ringen i resirkulert platina. Tenk litt etter på hvor mye du elsker maskinen din før du bestemmer deg.