Jean-Yves Blondeau er splitter pine

Asfalt har sjelden sett farligere ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvis du hadde vist fram Jean-Yves Blondeau til en republikansk amerikaner med franskman-hat i genene, ville vedkommende fått bekreftet alle sine fordommer: Franskmenn er gale.

LES OGSÅ:

Blondeau raser nemlig ned fjellveier med en hastighet som bør skremme vettet av deg - og nå gjør han det angivelig raskere enn en 600-kubikks motorsykkel.

Blades of glory.

Hemmeligheten bak det franske fartsfantomets hastigheter er en såkalt Buggy Rollin'-drakt, som egentlig bare betyr at rollerblades er festet til alt fra armer, rygg, knær og magen via et spesialsydd klesplagg.

Det gir Blondeau stor fleksibilitet idet han ruller (og ruler) med hastigheter opp mot 100 kilometer i timen.

Tidligere i år stilte franskmannen opp i et TV-program hvor deltakerne sier de kan gjøre vanvittige ting - og så får de sjansen til å bevise det for gud og hvermann. Forutsatt at han selv fikk velge løypetraseen mente Blondeau han kunne kjøre raskere enn motorsykkel.

Sant eller usant?

Utrolig nok klarte han å holde løftene, og videobeviset finner du her.

Enkelte har innvendt at motorsyklisten ser ut til å ta lett på oppgaven. Videoene under beviser uansett at Blondeau ikke er spesielt redd for å ende opp i grillen på en møtende bil, der han etter hvert suser forbi en motorsykkel i svært svingete terreng.

Kilde: Spluch og Gizmodo