Iskald pris

The Grand Opulence Sundae får iskremen til McDonalds til å framstå som en utrangert bruktbil.

Jeg har allerede brukt neste års feriepenger på verdens dyreste drink, og så kommer fristerne fra amerikanske Serendipity i New York rekende med verdens dyreste iskrem.

LES OGSÅ:

Overflod - og vel så det.

The Grand Opulence Sundae, som betyr noe slikt som den største overflod-sundaen på norsk, er selvfølgelig laget av det beste av det beste. En skulle kanskje tro at det involverte trua dyrearter, sjeldne planter fra nær toppen på Mount Everest og ville bær fra steppene i Afrika - og sannelig er ikke et slikt tips langt unna.

For tusen dollar, eller 6300 av dine surt tjente norske lønnsmottakerpenger, får du fem skjeer med vanilje-bønne-is fra Tahiti, blanda med vanilje fra Madagaskar, som så blir toppa med 23 karat spiselige gull-blad. Strøsselet består av verdens dyreste sjokolade, Amedei Porceleana, som også inneholder biter av sjelden Chuao-sjokolade - høstet fra kakaobønner fra Det karibbiske hav ved Venezuela-kysten.

Dette er ikke bare noe vi finner på. Og det er mer.

Frukt, drops, marsipan.

Spredd rundt på isen finnes eksotisk kandisert frukt fra Paris, gull-drops, trøfler og marsipan-kirsebær. På toppen finner en også en knøttliten skål med Grand Passion-kaviar, en eksklusiv, amerikansk dessertkaviar.

Som seg hør og bør serveres den forgylte iskremen i et Harcourt krystallglass med en 18K gull-skje, så hvis du tilhører en av stakkarne som bare ble født med sølvskje i munnen kan du glemme denne isen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Isen ble laget for å feire Serendipitys femtiårsjubileum forrige år, og det selges cirka én is per måned. Ti kroner på at kjøperens etternavn begynner på "T" og slutter på "rump" - for hvordan skal ellers en mann med et slikt ego belønne seg selv?