Ingen røyk uten ild

Hva skjer når en tenner på verdens største fyrstikk? Gjett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Å kjede seg er å holde ti fyrstikker i hånda for så å se hvor stor flammen blir når en trekker dem over fyrstikkeska.

LES OGSÅ:

Å kjede i hjel er å bygge verdens største fyrstikk - for så å sette fyr på den og legge videoen ut på nettet.

Gjør det sjæl.

Nettstedet Instructables.com er en oase for folk som liker å bygge meningsløse ting med hverdagslige gjenstander, og som også liker å dokumentere prosessen fra A til Å. Brukeren som kaller seg Tetranitrate bør fra og med nå være nettstedets ukronede konge.

Ved hjelp av rundt 15 000 fyrstikker, 30 bordtennisballer, noen liter aceton, rød og hvit spraymaling, og treplanker til stammen har han satt sammen det som må være verdens største fyrstikk.

Enorm!

Den er over to meter høy, og har på det tykkeste (altså fyrstikkhodet) en diameter på 25 centimeter. Ikke akkurat noe å fyre opp sigaren med på julaften, med andre ord.

Fyrstikkhodet er fylt med en enorm mengde små fyrstikkhoder innerst, klippet av fra de opprinnelige, små fyrstikkene han kjøpte på et supermarked, mens den gale mannen som står bak prosjektet har brukt såkalte strike anywhere-fyrstikkhoder helt ytterst. Slike hoder vil antennes nesten uansett hvilken flate de dras mot- en ganske stor fordel, ettersom det er litt komplisert å dra det store hodet mot tennsiden på en vanlig fyrstikkeske.

Sjekk videoen!

Tetranitrate viser deg hvordan du kan bygge en kjempefyrstikk hele alene, men du kan egentlig vil se er den vanvittige videoen når han tenner på mesterverket.

La oss si det slik: Det brant litt mer enn han trodde ...

Kilde: Spluch

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!