Høna og egget (og Nokia)

Den finske mobilgiganten har sett seg lei på kinesiske mobiltelefon-produsenter som først og fremst lever etter mottoet copy and paste.

I alle år har turister i visse deler av verden kunnet observere at mens det er enkelt å få tak i bukser av typen Elvi's og Li, så er det påtakelig at Levi's og Lee glimrer med sitt fravær.

LES OGSÅ:

Det samme prinsippet har etter hvert gjort Kina til en gigant på mobiltelefonmarkedet, men ikke overraskende så er det ikke Nokia, Motorola og Sony Ericsson som regjerer. Det vil si, på én måte er det det.

Kopi eller original?

For hvis du ser på bildene ovenfor er det kanskje ikke så rart at advokatsalærene til Nokias svartkledde menn nå beveger seg raskere mot toppen enn en gradestokk i buksene til en nyskilt mann på strippebule, idet de forberede søksmål mot den kinesiske mobiltelefonprodusenten Telsda.

Den øverste rekka på bildet ovenfor tilhører nemlig den saksøkte, mens den nederste viser hvor de har hentet, eh, inspirasjonen sin fra.

Telefonene er kanskje ikke identiske, men å hevde at de er ulike blir som å si at en tvilling er forskjellig fra en annen fordi vedkommende har en føflekk på høyre arm i stedet for på venstre.

Tar fra alle.

Telsda er likevel høflige nok til å stjele fra alle de store mobiltelefonprodusentene. Både Samsung, Motorola og Sony Ericsson blir offer for den ufrivillige smigeren, og det er ikke usannsynlig at også de vil trekke Telsda for retten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det store spørsmålet blir likevel om det kinesiske lovverket tilbyr godt nok vern for intellektuell eiendom, og om det i det hele tatt er mulig å dømme noen som tross alt har lagt inn mikroskopiske forskjeller i produktene sine. Sannsynligheten er uansett overveiende stor for at i samme øyeblikk som du tar knekken på en produsent, dukker det opp fire nye.

Skal det være en ny Motorpola?

Kilde: Mobile Gazette