Holder et øye med deg

Cyber Cyclops skal gjøre deg tryggere. Vistnok.

At folk gruer seg til å dra til legen er ikke så rart. Å få en flere centimeter lang nål inn i armen, eller et termometer puttet på unevnelige steder er ikke akkurat noe å se frem til. I tillegg må du forholde deg til en vilt fremmed person: Den fryktede legen.

LES OGSÅ:

På en utstilling i Tokyo dukket det opp en merkelig figur, som skal forbedre situasjonen for nervøse pasienter, og gjøre det morsommere å gå til legen: Cyber Cyclops.

Vi er ikke overbevist. Det gigantiske øyeeplet ser direkte horribelt ut, og ideen om at dette altså skal fungere som en isbryter mellom doktor og pasient virker litt fjern.

Smarting.

Den intelligente øyeroboten kan kommunisere med mennesker gjennom tale- og ansiktsgjenkjennelse. Den skal heller ikke være fremmed for å si noen ord selv i ny og ne. Nøyaktig hvilke ord den kjenner igjen, eller sier vites ikke, men akkurat det skal vi ikke henge oss opp i.

Det viktigste er at øyet tilter dersom den får en hånd foran seg, noe du kan se i den relativt korte videosnutten under artikkelen.

Kilde: TecheBlog