Helsekost smaker vondt

Derfor må snacks-maskiner som denne utvikles. Den sladrer.

Et av menneskehetens mest fascinerende paradoks er at så å si alt som er godt for deg, smaker vondt. Eller bare tørt, eller bare veldig kjedelig. Eller så gir det deg fliser, som denne bambusstammen jeg sitter og knasker på akkurat nå.

LES OGSÅ:

Derfor sniker du deg til en Snickers her og en Krokanrull der, som du forsøker å spise så stille som mulig, fordi interkomen som går direkte til Grete Roedes kontor har en tendens til å avsløre alt du gjør.

Sladrehank.

Også amerikanske barn velger brus foran brokkoli, men med Horizons nye Healthy Vending snacks-automater blir valget litt mer komplisert enn før.

De tilsynelatende uskyldige maskinene har nemlig et lite Big Brother-samfunn på innsiden, og uten at 8-åringen vet det kan de sladre hjem til foreldrene om at minsten akkurat hamstret tre sjokolader, fire chips-pakker og to halvlitere med brus til lunsj.

Foreldrene skal angivelig kunne logge seg på barnas snacks-automat-konto, hvor de kan overvåke all aktivitet som potensielt sett kan straffes med en ukes husarrest, eller fire dager på rad med agurkpai og salat.

Oppdragelse?

Dette forutsetter, antar vi, at barna allerede er registrert i systemet, og at de for eksempel henter ut snacks fra maskinene ved hjelp av et registreringskort.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alternativet til automatene er at barna faktisk får seg noe som likner på en oppdragelse, men ettersom dramaet og adrenalinrushet du hver ettermiddag opplever på bingoen på kjøpesenteret gjør barneoppdragelse umulig, er det kanskje greiest å overlate barnets velbefinnende til kommersielle foretak.

De vil deg som kjent alltid ditt beste.

Kilde: Gizmodo