Frukt er sunt året rundt

Er det mulig? Ja, naturligvis er det det.

Vi er nok ikke de eneste som har holdt på med fruktige eksperiment fire timer til dagen de siste tre åra, men vi er litt skuffet over at de fire potetene, den elektriske saga og de to utstillingsdokkene ikke ble den revolusjonen vi hadde håpet på. Ikke at vi aner hva vi holdt på med, men noe burde jo ha skjedd med de ingrediensene?

LES OGSÅ:

Noen er bedre på oss med eksperimentering, og disse noen har laget en klokke som får strøm fra frukt. Ja, fra frukt.

Fem om dagen?

Frisk frukt (eller grønnsaker) har faktisk et naturlig energipotensiale, noe alle vet som begynner dagen med seks appelsiner, tre epler og fire salathoder. Fruit Clock utnytter dette potensialet, som i prinsippet er det samme som alle moderne batterier bruker.

En professor i fysikk oppdaget nemlig for over 200 år siden at en kobberplate, en sinkplate og et stykke lær dyppet i en mild syreoppløsning fra sitronjuice, produserte en liten strøm av elektrisitet mellom kobberplata og sinkplata så lenge lærstykket sto i midten.

Billig.

Denne klokka beviser nettopp dette prinsippet, selv om alle vennenen dine får nok et tilfelle av akutt narkolepsi når du skal fortelle dem hvordan den funker. Tips: Bytt ut ordet vitenskapsmann med heit dame i bikini.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Klokka koster bare 15 dollar, eller rundt 100 kroner, og kan bestilles her.

Les om flere syke klokker her!