Fiskebikinien er ikke middag

Den er mote.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ikke vet vi hva de røyker i lunsjen hos Thailandske moteprodusenter, men det er ikke vannpipe.

LES OGSÅ:

Vanligvis kastes fiskeskinnet på dynga etter at fisken er sløyet og gjort klar som middagsmat, men nå har altså den asiatiske moteindustrien funnet ut at skinnet på ingen måte er avfall.

Fashion.

Bikinien du ser på bildet over er nemlig laget av fiskeskinn, og det brukes i tillegg i alt fra sko og nøkkelringer til designervesker og sofaer(!).

Thailandsk nærlingsliv har funnet en en måte å behandle skinnet fra den tropiske tilapia-fisken, slik at det mer eller mindre får samme funksjon som lær. Men holder det like lenge? Vil modellen over få et pinlig fashion moment på stranda neste uke?

Puster.

Fiskeskinnbikinien ble presentert under forrige måneds Bangkok Fashion Show, og nå håper naturligvis produsentene at de også får - hold dere fast - napp hos europeiske og amerikanske kunder.

- Den er god å ha på. Bikinien kan virkelig puste, sier Sudarat Sae-lim, modellen på bildet, uten å utdype om det er gjellene som gjør at den puster.

Hvert tilapia-fiskeskinn koster rundt sju kroner, og det trengs femten skinn for å lage en bikini - som vil koste drøye fire hundrelapper når den kommer i salg.

Bestill ti.

Kilde: Spluch