Fem vanvittige spilldingser

Dette er så langt fra blankpolerte Xbox eller PlayStation-spill du kan komme.

Bloggerne hos Techeblog setter sammen flere lister enn en kvisete tenåring med identitetsproblemer. Denne gang har de satt sammen en Topp 5-liste som er like vanvittig som den er kort. Den inneholder fem mekaniske spillkonstruksjoner, som på sitt beste er en sjarmerende idé satt sammen av Lego-klosser, men som på sitt verste påfører både kropp og sjel alvorlig smerte.

LES OGSÅ:

Trykk på PLAY på hver video for å se hvor ille det kan bli.

Her er lista!

5. Lego Pinball Machine

Mens du fortsatt strever med å få to Lego-biter til å passe sammen, finnes det andre som for lengst har brukt hodet sitt til å lage noe nyttig. Dette flipper-spillet er utelukkende satt sammen av Lego-biter, og har både føtter og vaskekte flipperkontroller på sidene. Den danske (hva annet?) designeren har dessuten vært smart nok til å inkludere en slags high-score-liste, slik at alle diskusjoner jeg fikk ditt og du fikk datt kan avgjøres ved å peke på tallenes klare tale.

4. Elektro-mekanisk Pong

Si Pong til en spillegal gamer, og han vil bruke de neste tre timene til å forelese om Pong-spillets betydning for eksistensiell filosofi i Frankrike på 70-tallet. Pong var spillet som var så enkelt at selv gårsdagens datamaskiner med to byte minne og en kasse på fire kilo var i stand til å håndtere det tennis-aktige prinsippet: To flate racketer, en til høyre og en til venstre, og en ball som føyk fram og tilbake helt til den nådde umenneskelig hastighet og føyk inn i målet på ene eller andre sida.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette spillet er hundre prosent elektro-mekanisk. De to "racketene" styres via servo-kontrollerte kabler, og sammen med en ball ligger de som en sandwich mellom to glassplater. Pongmechanik bruker tre sensorer for å vurdere bevegelsene i spillet, og spillerne kontrollerer racketene med to joysticker.

3. Space Invaders 2006

Dette høres ut som en spøk, og for alt vi vet er det også en spøk. Idéen bak dette stormannsgale Space Invaders-spillet er å projisere spillet på store bygninger. Fienden lurer bak sprekker i bygningen, og spillerne kontrollerer romskipet ved å bevege seg mot høyre eller venstre innenfor et fastsatt område. Når de hopper, ja, så skyter naturligvis romskipet.

Høres nesten ut som ... science fiction.

2. Virtusphere

Det er ikke så lenge siden at selv knøttsmå stammer innerst i den brasilianske regnskogen visste hva virtual reality var for noe. Alle snakket om det, noen prøvde å gjøre noe med det, men foreløpig er det nærmeste vi kommer, eh, virkeligheten svære, svindyre flysimulatorer beregnet på pilottrening og festlige julebord.

Virtusphere prøver å plukke opp hansken (erfarne virtuelle realister tar det ordspillet) ved å tillate spillerne å bevege seg gjennom virtuelle landskap ved å bevege seg. Ta på deg den karakteristiske virtualitetshjelmen, og la sensorene registrere hvor du befinner deg i det virtuelle landskapet avhengig av hvordan du flytter deg rundt i rommet du faktisk er i.

1. The PainStation 2

Nå begynner vi å snakke. En kan formelig høre hvordan det rasler i kjettingene, piskene og håndjernene til sado-masochistene, for med The PainStation 2 har de virkelig fått et spill de kan kose seg med.

To tyskere med sans for spill og sans for smerte er alt som skal til, og Volker Morawe og Tilman Reiff har virkelig laget et utstudert stykke spillkunst. Et stort spillbord bestående av en 15" monitor, en Atmel mikroprosessor, et stereo høyttalersystem og selve rosinen i pølsa, PainControlUnit (PCU) er alt som skal til hvis du vil ha hender som bildet øverst i denne saken viser.

Selve spillet er en modifisert utgave av Pong, og smertestyrken kan justeres mellom 50 og 150 prosent, alt etter hvor vondt du vil vennene dine.