En Maserati er også kunst

I det minste hvis den blir lagt i hendene på en italiensk kunstner.

Omtrent slik høres det ut hvis en innbruddstyv prøver å komme seg inn i den italienske kunstneren Luca Pancrazzis Maserati Quattroporte sportsbil: «Skal vi se, hvor er ståltråden ... ok, da forsø ... au, f**n! Det var da som ... ok, da får jeg prøve å lirke den ... au, h*lvete! Hva er dette for noe?! Kanskje jeg bør ... aich, svarte s***n!»

LES OGSÅ:

Og så videre en halvtime til, ettersom dette ikke var det smarteste eksemplaret av arten.

Glassklart.

Lucas Pancrazzi har altså tatt en rå og lekker sportsbil, Maserati Quattroporte, og kledd den i så mye glasskår at vi nesten får vondt av å se på bildene. Dette er ikke bilen du snubler inn i.

Bilen så opprinnelig omtrent slik ut, men i forbindelse med Moskva-biennalen for samtidskunst som pågår nå har ettertraktede Pancrazzi forvandlet Maseratien fullstendig.

Men hva betyr det?

Kunstverket er ment som en kommentar til og refleksjon over forholdet mellom fantasi og virkelighet, og består av resirkulert glass fra både privat hold og fra industrivirksomhet.

Vi fikk i hvert fall noe å tenke på, men vi tror kanskje ikke kommer den gjennom EU-kontrollen? er helt det samme som Pancrazzi hadde i tankene under unnfangelsen.

Kilde: Spluch