Dragen som trollbinder deg

Optiske illusjoner er alltid morsomme. Alltid!

Dette er alltid et dristig spørsmål, men liker du å bruke hendene? Ikke til å dirke opp minibanker, eller til å peke på rare folk på bussen mens du fniser næmen, jeg trodde steinalderen var over for lenge siden, hæhæhæ!

LES OGSÅ:

Vi mener til å fornuftige ting. Som å lage optiske illusjoner.

Denne dragen ser ganske uskyldig ut. Eller, nei, den ser ikke uskyldig ut. Den ser ut som den var med på Nokas-ranet, men fortsatt ikke er avslørt.

Illusjon er sannhet.

Sannheten bak det megetsigende blikket er derimot at dragen ikke er hva den ser ut som. Trykk først på PLAY på videoen under for en hakesleppende demonstrasjon av hvorfor uttrykket "du tror det ikke før du ser det" er en løgn.

Her tror du det nemlig ikke engang når du ser det, omtrent som når din senile bestemor mener hun er på soverommet og kler av seg for kvelden - mens hun egentlig er i stua. Nesten uansett hvordan du beveger deg rundt dragen, vil det alltid se ut som om den ser rett på deg.

Nifst.

Når du har sett videoen kan du lese en slags forklaring av fenomenet nederst i saken, og, ikke minst, hvordan du kan sette sammen din egen optiske illusjonsdrage for å underholde kona på bryllupsdagen.

Artikkelen fortsetter under annonsenDet som skjer er følgende: Når vi beveger oss rundt en tredimensjonal figur i virkeligheten vet hjernen vår hvordan denne figuren skal oppføre seg. Denne dragen gir oss derimot feil ledetråder, fordi vi feiltolker dragens form. Vi antar at nesen til dragen peker mot oss, mens dragehodet er flatt og konkavt - og det er der illusjonen oppstår.

Forsto du det? Ikke vi heller. Trykk på videoen en gang til, så blir du så forvirra at du gir blanke i forklaringer.

Hvis du virkelig sliter med å bruke tida på noe fornuftig kan du laste ned en pdf-fil av dragen her. Skriv den ut på sånn passe solid papir, brett den sammen, og beveg deg rundt i rommet mens du nekter å tro hva du ser. Du simpelthen nekter ...

Kilde: Spluch