Det er ikke pengene det står på

Selv ikke når kameraet det bys på knapt henger sammen i sømmene.

Du kan takke franskmannen Louis Daguerre for at de sjokkerende dårlige feriebildene du tok i fjor i det hele tatt eksisterer.

LES OGSÅ:

Daguerrotypisk.

Han er en av hovedårsakene til at fotografiet eksisterer i den formen det gjør i dag, noe som bidrar til å forklare hvorfor et elendig fotografiapparat som tar bilder som dette nylig ble solgt på en auksjon for 5.6 millioner kroner.

Kameraer som bruker den fotografiske prosessen Daguerre raffinerte kalles gjerne for en daguerrotypi, og kameraet det her er snakk om ble bygget så tidlig som i 1839. Slikt blir det penger av når en formelt antrukket herremann med klubbe tar imot penger fra styrtrike samlere.

Anonym.

Kameraet ble laget av Susse Freres, en fransk kameraprodusent fra et stykke forbi gamle dager, men vinneren som la nøyaktig 792 333 dollar på bordet ønsker derimot ikke navnet sitt på trykk.

Daguerrotypien ble funnet i et skap i Tyskland av en tysk professor, som vi antar hadde ærlige hensikter med å rote rundt i skapet til vilt fremmede mennesker, og stammer fra det som regnes for å være fotografiets aller første leveår.

Utgangsbudet lå på rundt 800 000 kroner.

Kilde: realinterestingnews.com