Blair's 16 Million Reserve er hot

Verdens sterkeste pulver kan ta knekken på tunga di.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Du tror kanskje du er modig som kjøper den sterkeste sausen på butikken, men da må du tro om igjen. Blair's 16 Million Reserve Crystals er så hot at den potensielt kan sende tunga di, og kanskje også resten av deg, i grava.

LES OGSÅ:

Pulveret skal være 100 ganger sterkere enn en jalapeno-pepper, og kommer med en rekke advarsler du må akseptere før du får lov å trykke på kjøp-knappen.

Ikke til å spøke med.

Flaska inneholder et lite medisinglass med 1 ml Pure Capsaicin Crystal. Når du spiser mat med pepper og tunga brenner er det nettopp stoffet Capsaicin du skal skylde på, så det sier seg selv at det kan bli en veldig ubehagelig opplevelse å spise dette i konsentrert form.

Ved hjelp av Capsaicin-nivået i en pepper er det mulig å finne ut hvor sterk den, og dette måles i såkalte Scoville Units. Vår hotte venn fra Blair klokker elegant inn på det høyeste tallet som er mulig å oppnå: 16 millioner Scoville Unit. Til sammenligning har tabasko 2500-5000, mens verdens sterkeste chilipepper, Naga Jolokia har stusslige 855.000.

Mannen bak pulveret, Blair Lazar, puttet en bit på størrelse med et lite saltkorn på tunga, og den skal etter sigende ha vært ødelagt i flere dager etterpå.

De modige gutta i bloggen hotsauceblog har også testet heksebrygget. Det endte med trussel om skilsmisse etter at kona til en av testerne ble lurt til å smake en bit av tomatsuppa pulveret var blandet ut i.

Kun 999 eksemplarer.

Prisen på herligheten ligger på 360 dollar, altså rundt 2.100 kroner før eventuelle skatter og avgifter. Det finnes kun 999 slike flasker tilgjengelig, så hvis du vil skaffe deg en til samlingen må du raska på. Det ryktes også at du kan finne pulveret på ebay.

Trykk her for verdens sterkeste chilisaus!

Kilde: thegreenhead