Bil-lig musikk

Nå slipper du å plystre til radioen mens du kjører.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Japanerne har en egen evne til å komme opp med idéer som verden enten ikke trodde var mulig å gjennomføre, eller som verden ikke helt så behovet for.

LES OGSÅ:

Denne bilveien tilhører nok siste kategorien.

Tonedøv.

Den såkalte melodiveien finnes tre forskjellige steder i det oppfinnsomme landet i øst - Hokkaido, Wakayama og Gunma hvis du har tenkt deg til Japan - og består av en rekke horisontale riller i veien.

Avstanden mellom rillene varierer mellom seks og 12 millimeter, og når en passerer dem vil de produsere lyd i ulik tonehøyde, avhengig av avstanden. Dess kortere avstand, jo høyere tone, og, på samme måte, dess lengre avstand, jo lavere tone. Spre rillene langs veien og du kan lage melodier så vakre at selv Lene Alexandras popmesterverk må bøye seg i støvet.

Omvendt hensikt?

Greit, det er ikke helt sant, som videoen under viser. Lyden høres ut som en litt sløv drill som forsøker å trenge gjennom en porøs vegg, men det vil helt sikkert vært irriterende nok til at du holder deg våken - akkurat som de durende markeringsstripene endel veier i Norge er utstyrt med for å hindre at du skeiner av veien idet du sovner til nattradioen på NRK.

Den optimale hastigheten for å passere over den musikalske veien er 45 kilometer i timen, men ettersom musikken er like tiltrekkende som en tannlegebor i julehøytida, vil forhåpentligvis veien ha omvendt effekt for de av oss som ikke akkurat elsker køkjøriing: At bilistene passerer i 200 km/t for å unngå "den forbanna lyden".

Trykk på PLAY på videoen under og konsentrer deg. Lyden er ikke så tydelig.

Kilde: Gizmodo

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!