Bare rør (og et digitalt display)

I 1998 ble en idé født i Tyskland. Den idéen er nå virkeliggjort, men den er hakket mer syk enn du trodde.

Det er greit å elske tida vi lever i, og det er greit å elske klokker. Men når du elsker tid så mye at du bruker sju år av ditt verdifulle liv til å lage en rørklokke, oppstår det paradokser så store at selv antikkens filosofer og vitenskapsmenn ville implodert i ren undring.

LES OGSÅ:

Friedhelm Bruegmann er medlem av selveste German Tube Collectors Association, som betyr at han er så interessert i gamle rør at han helt sikkert bruker dem som tannbørste.

Denne klokka er muligens hans livsverk, og urverk, og i stedet for et tradisjonelt kvarts-ur har han brukt 103 rør for å fortelle ham noe han kunne funnet ut ved å skru på radioen eller se på komfyren.

Ikke kommers.

Den er naturligvis ikke for salg, men du kan beundre galskapen ved å lære deg tysk og studere skjematikken og den ekstremt detaljerte beskrivelsen på Friedhelms hjemmeside. Klikk på bildene nedenfor for detaljer fra byggingen.

Går den nøyaktig? Kan du ta tida på kameratene dine som kappspiser tre dager gammel sushi? Er meningen med livet en ball og 22 spillere? Vi vet ikke. Men vi vet at dette er så nær galskapen du kommer uten at tre menn med en svært trang trøye stirrer deg i hvitøyet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kilde: Engadget