Foto: Gizmodo
Foto: Gizmodo Vis mer

Apple faller langt fra stammen

Samlemani tatt til nye høyder.

Publisert

Jeg er klar over at Apple-mennesker kan være rabiate, kranglevorne fundamentalister som er villig til å forsvare iPoden, iMacen eller iLife-programvarepakken med nebb og klør. Hvordan jeg vet det? Jeg er slik selv.

James Savage fra USA er ikke helt ukjent med Apple Mac, han heller. For å si det forsiktig.

Flere tiår.

Amerikaneren har klart å samle seg til en av de mest oppsiktsvekkende datasamlingene vi har sett. Han har karret til seg det aller meste av epleprodusentens maskinvare siden selskapet stablet seg på beina for rundt 30 år siden, og har fylt flere rom med så mye Apple-stæsj at det truer med å bryte ned veggene.

Ifølge et intervju som Gizmodo har han rundt 100 Apple-maskiner (og en NeXT) i det som må kalles et vaskekte Apple-museum.

Mange i bruk.

Det morsomste (eller mest skremmende, alt etter hvilken leir du tilhører) er at han akkurat nå har rundt 25 Macer i bruk, spredd rundt omkring i huset.

Savage har brukt Apple-maskiner siden 1988, da han kjøpte sin første Macintosh Plus. Samlemanien tok ikke av før cirka fem år siden, og begynte med en tilfeldighet. Han ønsket å få tilgang til noen gamle filer på en eldre maskin, og fikk tak i en annen, tilsvarende Mac-modell som kunne gjøre jobben.

Så ville han kopiere filene videre, og fant ut at en Mac LC kunne ta seg av den jobben. Det var omtrent da Savage fant ut hvor billig eldgamle Macer faktisk var, og siden det har han tydeligvis ikke sett seg tilbake.

Lite arbeid.

PC-folk vil kanskje ikke like å høre at selv de gamle Macene behøver fint lite vedlikehold.

- De trenger faktisk ikke særlig mye vedlikehold eller pleie. Jeg har rundt et dusin Macer som står på 24 timer i døgnet, og med unntak av de regelmessige programvareoppdateringene, klarer de seg fint uten særlig innblanding fra min side, sier Savage.

Akkurat.

Sjekk hele intervjuet med Savage her.

Kilde: Gizmodo

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer