Alle vocoderes mor

Ikke vet vi om det går så dårlig med de gamle Kraftwerk-medlemmene at de må selge instrumentparken sin, men nå er ihvertfall et av instrumentene til salgs på, selvsagt, eBay.

Die Mutter aller Transistor-Vokoder står det å lese på eBay-annonsen der et av Kraftwerks eldste instrumenter nå ligger ute til salgs. Og at denne vocoderen er alle vocoderes mor kan det være liten tvil om.

LES OGSÅ:

Den ble bygget som en prototype en gang på 70-tallet, og ble først og fremst brukt på to av Kraftwerks mindre kjente produksjoner, "Ananas Symphonie" og "Kristallo".

Den skal også ha vært brukt på introen til betraktelig mer legendariske "Autobahn", der den distinkte snakkesynthesizer-stemmen var begynnelsen på en musikalsk periode med rar vokal - som sannsynligvis nådde sitt kommersielle høydepunkt med Chers "I Believe" i 1998. Neida, vi tøyser ikke.

Trykk på bildene under for store bilder av den legendariske vocoderen!

De som faktisk vet hva dette er vil kanskje smile litt av de enkle spesifikasjonene på 12 analyse/syntese-kanaler, men dette er litt som å kjøpe en av Jimi Hendrix' gamle gitarer eller Blondies gamle maskara.

Foreløpig er toppbudet oppe i 5000 dollar, eller rundt 30 000 kroner, men ettersom auksjonen vil pågå en stund til antar vi at vi fortsatt ikke har sett det siste av verdens mange eksentriske millionærer som hver dag tråler eBay på jakt etter trofeer de kan vise fram til naboen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trykk på bildene under for store bilder av den legendariske vocoderen!