Z750i har HSDPA

Sony Ericsson kaster seg på super 3G-bølgen.

Sony Ericsson utvikler ikke bare Walkman-telefoner, selv om det av og til kan virke slik. Selskapet lanserte i dag sin første HSDPA-telefon, en teknologi som går under den mer forståelige termen Super 3G. SE satser altså på at Netcom og Telenor skal holde ord og rulle ut HSDPA i løpet av året.

LES OGSÅ:

Z750i er en kamskjelltelefon med en liten skjerm på fremsiden som er skjult frem til noen ringer deg, eller du får en melding. På innsiden finner du en 2.2-tommer stor TFT-skjerm med QVGA-oppløsning (320 x 240 piksler). Her skjuler det seg også et lite VGA-kamera slik at du kan kjøre videosamtaler.

Super 3G.

Dette er telefonen for deg som er avhengig av å være tilkoblet internett ustanselig. Både HSDPA, 3G og EDGE har fått plass under panseret. RSS-feeds direkte på skjermen holder deg oppdatert på de siste nyhetene, og HSDPA gjør det mulig å laste ned data til mobiltelefonen i en forrykende fart.

Telefonen støtter Exchange ActiveSync, som gjør det mulig å trådløst synkronisere e-post, kalender og kontakter med PCen.

Kamera og musikk.

Z750i er utstyrt med et kamera på to megapiksler, og du kan sende bilder rett til bloggen din med bare ett tastetrykk. Du kan også lytte til musikk, men siden det medfølgende minnekortet tilbyr fattige 128 MB er du avhengig av å oppgradere med et minnekort av typen M2.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Andre funksjoner som er verdt å nevne er FM-radio og blåtann.

Med sine 110 gram er ikke nykommeren den letteste mobiltelefonen der ute, men med dimensjonene 97,4 x 49 x 20 millimeter glir den likevel elegant ned i lomma.

Sony Ericsson Z750i blir tilgjengelig i tredje kvartal i år. Du kan bruke ventetiden på å bestemme om du vil ha den rosa eller den svarte versjonen. Prisen er foreløpig ikke kjent.