Victorinox vant knivskarp konkurranse

Swiss Army sviktet ikke da det gjaldt som mest.

Lommeknivene fra Swiss Army har gjort mangt et guttehjerte bløtt som en svamp. For bare se hvor mange ting de har klart å presse inn i lommevennlig format! Den tannpirkeren kunne jeg brukte i timevis hvis bare pappa kunne bladd opp noen hundrelapper ... og saga, sjekk saga!

LES OGSÅ:

Og så videre.

Knox-out.

Victorinox-kniven fra samme merke vant nylig en av de mest prestisjefulle kniv-konkurransene verden kjenner til, og det i knivskarp (beklager) konkurranse med hele 77 andre kniver fra 34 forskjellige produsenter.

"Årets Kniv 2007" ble avholdt i Nuremberg, Tyskland, i forbindelse med en friluftslivutstilling.

En av knivens fremste egenskaper er at den skal kunne fungere som en livreddende engel. Derfor har Swiss Army blant annet flettet inn alt fra en kraftig vindusknuser til sikkerhetsbelte-kutter og en solid sag. Det har bidratt til at Victorinox har fått det fengende kallenavnet Knife of life.

Lysende.

Håndtaket lyser forøvrig som en glødende isotop(!) i mørket, slik at du ikke kaster bort verdifull tid på å lete etter det lille mirakelet neste gang du må skjære løs noen fra et bilvrak.

Du kan se den fullstendige listen over verktøy og funksjoner her.

Glem heller ikke at du fortsatt får med tannpirker. Den kan være ekstra kjekk å ha hvis du må redde fastklemte restaurantgjester etter et fuktig indisk-måltid. Kjøttrester mellom tennene er som kjent svært irriterende mens en kjemper for livet.

Victorinox veier 180 gram og koster 80 dollar, eller rundt 500 kroner (uten frakt og moms).

Kilde: Book Of Joe