Vertu for alle?

Den nye Vertu-serien gir oss billigere luksusmobiler, men de er langt fra rimelige av den grunn...

Vertu er den aller ypperste mobiltelefon-kolleksjonen til Nokia, og har i mange år vært forbeholdt usaklig rike mennesker. Men nå kan trenden snu seg, for snart kommer mobilprodusenten med Vertu-mobiler til en mer "overkommelig" pris.

LES OGSÅ:

Fra før av består Vertu-kolleksjonen av tre serier: Diamond er den dyreste og desidert med eksklusive (ingen bombe siden telefonene er dekket av diamanter), så kommer den rimeligere Signature-serien og den enda billigere Ascent-serien.

Men Nokia gir seg selvfølgelig ikke der. Vertu mobilene har blitt enormt populære, og med den rykende ferske Constellation-serien ramler telefonene ytterligere ned i pris.

Den nye serien vil bestå av tre ulike mobiltelefoner hvor den dyreste er dekket av 80-karat gull. De to andre mobilene er laget av rustfritt stål. Felles for alle telefonene er at de også vil bestå av luksuriøst lær som åpner for ulike fargemuligheter.

Fjortiss-kidsa som drømmer om en knallrosa Vertu til jul har altså mye å glede seg til.

Selv om luksusmobilene har blitt billigere, betyr ikke det at de er billige i ordets rette forstand. Nokia har foreløpig ikke oppgitt noen pris på den nye Vertu-serien, men vi tviler på at du finner et eksemplar til under 20.000 kroner.

Når du først legger ut ei hel månedslønn på en ny mobiltelefon, vil du kanskje tro at den er i stand til å gjøre magiske ting, eller i det minste være utstyrt med innebygd kaffeautomat.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men med Vertu-mobilene handler det stort sett kun om design. Ingen av de nye mobilene er utstyrt med kamera, men EDGE, GPRS, blåtann, USB og en integrert musikkspiller er på plass.

Constellation-serien dukker opp på markedet i oktober.

Kilde: GSMArena