Ulv i fåreklær

Ulv i fåreklær

Luxims nye lyspære er like sterk som det første Lyset.

Publisert

Lysteknologi er kanskje ikke like sexy som en Hennes & Mauritz-reklame ved juletider, men dette er likevel noe helt spesielt, og kunne like gjerne vært det som lyste opp undertøysplakatene - på egehånd.

Luxims nye ekstrempære er ikke større enn en tyggegummibit, men skinnet bedrar når det kommer til hva den faktisk kan prestere.

Som en stolpe!

Pæra gir nemlig mer lys ved 250 watt enn en vanlig 400 watts LED-pære.

Sagt litt mer folkelig: den lille biten som ligger i hånda på bildet over gir like mye lys som en lyktestolpe.

Det hele gjøres mulig ved at gass, ved hjelp av strøm, varmes opp på innsiden av pæra, og idet gassen omdannes til plasma begynner pæra å lyse. Fordi mesteparten av energien fra denne forvandlingen ikke går tapt i varme, kan pæra oppnå den ekstreme lysstyrken.

Illuminerende.

Hvis du dyrker lyspærer slik andre dyrker gamle frimerker vil du også la deg imponere av at pæra avgir 140 lumen per watt, som er dobbelt så mye som en LED-pæra, og rundt ti ganger mer enn en vanlig lyspære.

Trykk på denne lenken for å se den blendende lyspæra i aksjon. Ta på deg kraftige solbriller hvis du føler deg litt utrygg.

Kilde: Gizmodo

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer