Tre mobilbomber fra HTC

Spekket med tøffe funksjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HTC er i farta om dagene og lanserer nå tre nye modeller som vil erobre norske butikkhyller i løpet av høsten. I går skrev vi om HTC Touch Dual, og nå har henholdsvis HTC Shift, HTC S730 og HTC P6500 stukket nesa si frem.

LES OGSÅ:

HTC Shift.

Det kan nesten være vanskelig å se at dette er en mobiltelefon, men å skravle med naboen er bare en liten brøkdel av alt terminalen er i stand til.

Enheten kommer med en berøringsfølsom skjerm på 7 tommer og høy oppløsning på 800 x 480 piksler. Under panseret er det installert Windows Vista som lar deg legge inn tilleggsprogrammer. Alt av trådløse teknologier er på plass, noe som burde glede alle surfe-avhengige. Det vil si at du finner både HSDPA, 3G og EDGE, i tillegg til WiFi som lar deg koble terminalen mot trådløse internettsoner.

HTC Shift har også tastatur slik at du kan skrive e-poster når du er på farten. Bretter du ut tastaturet ser terminalen plutselig ut som en liten mini-laptop. Støtten for push-epost holder deg kontinuerlig oppdatert på innkommende epost-meldinger.

Den nye teknologien SnapVUE gir deg rask tilgang til e-post, kalender, SMS-meldinger og kontakter uten at du trenger å starte operativsystemet. Dermed sparer du strøm og forlenger batteriets levetid, noe som trengs siden batteritiden når du kjører Vista er knappe 2 timer. Det er for dårlig.

Standby-tiden ved SnapVUE er med sine 2 dager langt bedre.

Med en vekt på 800 gram er ikke dette noe du putter i bukselomma, men HTC Shift er da også så langt fra en standard mobiltelefon det er mulig å komme.

Pris og tilgjengelighet er foreløpig ikke kjent.

HTC S730.

Dette er en oppfølger til modellen HTC S710. Nytt er det at 3G og HSDPA nå er på plass sammen med en prosessor på 400 MHz. Et fullt QWERTY-tastatur er tilgjengelig på undersiden og telefonen har WiFi og kjører Windows Mobile 6. Det innebygde flash-minnet er oppgitt til 256 MB.

Skjermen har en oppløsning på 240 x 320 piksler fordelt på 2,4 tommer.

Du kan forvente å finne den i butikkhyllene i begynnelsen av november til en foreløpig ukjent pris.

HTC P6500.

Denne monstermodellen er designet for bedriftsmarkedet og er ment for bruk hos logistikkbedrifter, sykehus, politiet med flere.

Den trykkfølsomme skjermen har en respektabel størrelse på 3,5 tommer og under panseret finner du et kamera på 3 megapiksler med autofokus. Strekkode/fingeravtrykksleser er på plass og skal forenkle jobbhverdagen og passe på at ikke andre enn deg bruker telefonen.

Også denne modellen har blitt utstyrt med HSDPA, 3G, EDGE og WiFi, slik at du er sikrest raskest mulig tilkobling til nettet. Takket være støtten for GPS roter du deg ikke bort når du skal ut til kunder, eller er ute og går i storbyen.

Telefonen kjører Microsoft Windows Mobile 6.0 Professional.

Det innebygde minnet er på 256 MB og du kan utvide med opp til 1 GB i tillegg til to eksterne innganger for SD-kort.

Tilgjengelighet og pris for det norske markedet er ikke kjent.

Mye spennende fra HTC her. Det eneste som bekymrer oss er batteritiden. Det vil vi komme tilbake til ved en eventuell test.

Kilde: Pressemelding, GSMarena, Engadget

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!