Tøff i trynet

Det er farlige tider. Med Panasonics nye tøffe Toughbooker er det likevel håp.

Nord-Korea har begynt å leke seg med atomer, og den vestlige verden vet ikke helt hva den skal gjøre. Aller reddest er vi kanskje for at laptopene våre skal slutte å fungere etter et massivt atomangrep, slik at vi ikke kan bruke to-tredjedeler av dagen til å slette spam.

LES OGSÅ:

Panasonic satser på at verdenssituasjonen eskalerer til helt nye høyder, men med de nye laptopene i Toughbook-serien, CF-30 og CF-19, er det fortsatt håp for menneskeheten.

Lukket.

CF-30 har et magnesium-legert chassis, lukket tastatur og tilkoblingsporter, i tillegg til støtsikker skjerm og harddisk. Den roterbare skjermen er ekstremt lyssterk - ifølge Gizmodo er den hele 2.5 ganger så lysende som Apples allerede svært lyssterke 30-tommers Cinema Display - først og fremst fordi maskinen er beregnet på politifolk, militære og andre som tilbringer arbeidsdagene sine utendørs i sterkt sollys.

Den 3.7 kilo tunge laptopen tåler også støv, i tillegg til å være vannavstøtende. Du kan faktisk arbeide i styrtregn uten at det får konsekvenser for annet enn den hvite dressbuksa di, men du kan dessverre ikke ta den med deg på dykketur i sydlige strøk.

Prisen på CF-30 er cirka 32 000 kroner, og vil være tilgjengelig i USA i desember.

Lillebror.

ToughBook CF-19 er litt mer beskjedent spesifisert enn sin storebror, med blant annet en litt mindre lyssterk - og litt mindre - skjerm, tregere prosessor, mindre harddisk - og lavere vekt og pris.

Artikkelen fortsetter under annonsen

CF-19 vil koste rundt 28 000 kroner, og er også tilgjengelig i desember.

Se full spesifikasjonsliste for begge maskinene her.

Kilde: Gizmodo