To nye kanoner fra Canon

EOS 40D og EOS 1Ds Mark III er nå like offisielle som en ambassade.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En dag etter at amazon.com ødela dagens surprise party fra Canon ved å avsløre detaljene om kameraprodusentens to nye superkamera, kan du lese de offisielle spesifikasjonene her.

LES OGSÅ:

Canons digitale speilreflekser EOS 40D og EOS-1Ds Mark III er ikke for de som finner fram kompaktkameraet to ganger i året (julaften og 17. mai), men for proffene som kan forelese om blender og ISO i fire timer uten notater.

Minstemann først.

EOS 40D er lillebror av de to nylanseringene, og vi kan like gjerne kaste oss over tallmaterialet for 35mm-modellen først som sist.

Kameraet har 10.1 megapiksler, et LCD-display på hele tre tommer (opp en halv tomme fra 30D), muligheten for å knipse 6.5 bilder i sekundet (totalt 75 bilder i JPEG-kvalitet, 17 med råformatet RAW), og utløserhastigheter fra 30 sekunder ned til 1/8000-sekund.

Det er også mulig å bruke tilbehør i form av WFT-E3A for å kunne overføre bilder trådløst via 802.11g/b-nettverk.

Norsk pris blir 13 499 kroner, og EOS 40D vil være tilgjengelig i løpet av september.

Du kan lese den fulle og hele spesifikasjonslista her.

Storebror er virkelig stor.

Hvis du vil lokke en profesjonell fotograf til å utføre kompromitterende tjenester vedkommende ellers aldri ville gjort, kan du begynne med å legge ut lokkemat i form av et fullformat-kamera fra EOS-1Ds-serien.

Nye Mark III har den sedvanlige kjempekroppen, og på innsiden av Canons aller ypperste digitalkamera finner en funksjonene som rettferdiggjør de ytre dimensjonene.

Mark III har med sine 21.1 megapiksler kapasitet til å ta plakatstore bilder, og en skal heller ikke kimse av at det kan ta fem bilder i sekundet (45 i JEPG, eller 15 i RAW), megapikslene tatt i betraktning.

Med Live View-funksjonalitet kan fotografer gjøre som kompaktfotografer har gjort siden tidenes morgen, nemlig se motivet direkte på den tre tommer store LCD-skjermen før en knipser. Purister vil fnyse av akkurat den muligheten, men de holder seg sannsynligvis fortsatt til vanlig, analog film.

Norsk pris på Mark III blir vanvittige 75 000 kroner, og blir tilgjengelig i løpet av november.

Les den lange, lange spesifikasjonslista her.

Kilde: Engadget og Gizmodo

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!