Titanic-DNA er vrakgods

Det skal godt gjøres å få tak i klokker som disse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvor lang tid tar det før noen lager et modellfly av de vridde metallrestene etter Challenger-romferja som eksploderte for over 20 år siden?

LES OGSÅ:

Ikke så lenge. Nå har en sveitsisk klokkeprodusent fjernet deler av skroget på Titanic og brukt det til å sette sammen en utrolig serie armbåndsur til en like utrolig pris.

Tiden er dyp.

Dykkere har tatt turen ned til vrakdelene fra Titanic, som ligger 3810 meter under havflaten i det nordatlantiske hav. Det er snart 100 år siden skipet sank, og selv om regissør James Cameron fikk melket mye ut av historien, klarer Romain Jerome skvise enda noen kroner ut av legenden.

Metallet til klokkekassene er smeltet om og blandet sammen med moderne skipsbyggings-stål, før Romain Jerome har satt sammen noen av de peneste klokkene vi har sett på lenge (sjekk bildespesialen til venstre for noen eksempel).

Opprinnelig verft.

Den sveitsiske urmakeren har også benyttet seg av kull som skulle vært brukt i fyringskjelene i Titanic. Kullet er blandet sammen med keramisk materiale, som så brukes som svarte urvisere.

Som seg hør og bør er den unike metall-legeringen gjort ved Harland & Wolff-skipsverftet i Belfast, Irland, hvor Titanic ble bygget. Er det egentlig et kvalitetstegn? Brekker klokkene i to når det begynner å regne?

Valgets kvaler.

Klokkeserien har ti ulike modeller, og markedsføres under navnet Titanic-DNA. Kun 2012 eksemplar vil bli laget (en henvisning til at det i 2012 er 100 år siden skipet sank), og prisene varierer fra akseptable 52 000 kroner til astronomiske 880 000 jeg-jobber-i-meglerhus-og-har-bra-bonusavtaler-kroner. Den rimeligste utgaven er laget i stål, mens den dyreste vasser i både gull og diamanter.

Klokkene er kritisert av Titanic-entusiaster (de som hver dag forbanner isfjellene for at de tok livet av gigantskipet) for å være preget av dårlig smak, men da må de i så fall sikte til produksjonsprosessen, og ikke det fantastiske utseendet.

OPPDATERING: Utrolig nok så kan du allerede forhåndsbestille en del av klokkene fra Titanic-serien hos en norsk importør. Sjekk de astronomiske prisene her.

Kilde: Born Rich

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!