Tidløs - ikke verdiløs

Ville idéer blir virkelighet hos Romaine Jerome.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi trodde den sveitsiske urmakeren Romaine Jerome hadde nådd sitt absolutte høydepunkt med de fantastiske Titanic-klokkene, men, sannelig, Jerome har kontakter så dypt ned i undergrunnen at vrakplyndringen fortsatt ikke er over.

LES OGSÅ:

Skjønt, vi skal ikke i dybden denne gang. Vi skal i høyden. Langt, langt opp i høyden.

Månelyst.

Nøyaktig hvor høyt forstår du forhåpentligvis når du får vite navnet på klokkesamlingen - Moon Dust. Joda, det stemmer.

Romaine Jerome har laget en mildest talt spektakulær hyllest til den første månelandingen i 1969. Vi burde forresten skrive månelanding i anførselstegn. Alle vet, og med "alle" mener vi han fyren i kjeledress som står utenfor 7-Eleven og vil selge oss timeshare-leiligheter i Reykjavik, at månelandingen ble regissert av Roman Polanski med Ronald Reagan i én av sine første hovedroller.

Ekte vare.

For det første er selve klokke-chassiset laget av smelta stålbiter fra det vi antar er returmodulen til Apollo 11, fartøyet som ble brukt av blant andre Neil Armstrong og hans makker, den evige toeren Buzz Aldrin.

Reima til av klokkene fra den såkalte DNA-samlingen vil dessuten inneholde klesfiber fra romdrakten til astronauter som arbeider ved den Internasjonale romstasjonen - ISS.

Det mest oppsiktsvekkende er likevel at viserne og klokke-ansiktet inneholder ekte månestøv hentet fra de første månesteinprøvene som ble samlet inn, smeltet inn i mineralene. Vi aner ikke hvilke kontakter Romaine Jerome har på innsiden av NASA, men han kunne sikkert fått oppkalt en romferje etter seg hvis han så måtte ønske.

Dyr, dyrere, dyrest.

Ektheten til månestøvet er forøvrig sertifisert av svetsiske myndigheter, og det følger også med et sertifikat som dokumenterer autentisiteten.

Legg også merke til detaljen med de små kraterne som ligger under hver viser, og så kan du tenke hva du vil når Romaine Jerome sier de ikke vil si noe om hvordan de har fått tak i månestøvet eller bitene fra Apollo 11 - annet enn at det tok "et år med veldig mye arbeid".

Det sier seg nesten selv at DNA-samlingen kun vil bli laget i 1969 eksemplar, og at de dyreste modellene vil koste en arm, en fot og en nyre. Prisene varierer mellom 100 000 og tre millioner kroner, avhengig av hvor mye månestøv og andre originaldeler som er flettet inn i klokke.

Betaler du ekstra kan Jerome sikkert også skaffe deg en utgave med englestøv. Eh, nei, vent litt.

Moon Dust DNA er klar for forhåndsbestilling allerede nå, men vil ikke leveres før april neste år.

Kilde: Geekologie