Svart fristelse

I USA kalles den bare e-post-mobilen. Det er det en grunn til.

Selv om smartmobil-markedet de siste årene har opplevd det man i dresskledte kretser kaller en real opptur, mens man fniser og blinker med øynene og tenker på bonusen som er rett rundt hjørnet, så har likevel BlackBerry opparbeidet seg et formidabelt rykte som den mobilen du ha - ikke minst hvis du er amerikaner og rangerer e-post på samme plass som oksygen og billig bensin.

LES OGSÅ:

Millioner av brukere.

Så langt har det forjettede merket likevel forblitt en godt bevart hemmelighet for de fleste nordmenn, men nå kommer endelig de såkalte "terminalene" til Norge. BlackBerry har angivelig en amerikansk brukerbase på 5,5 millioner brukere, så det er grunn til å være nysgjerrig.

Den første mobiltelefonen som lanseres er 8700g. Det er på langt nær noen ny modell, og vi skrev om telefonen allerede i april i år. Vi skal likevel gjenta spesifikasjonene for de som knapt husker lenger enn dagens første kaffekopp.

Trykk på bildet til venstre for å se stort bilde av mobilen.

Spesifikasjoner.

8700g har fullt QWERTY-tastatur, blåtann 2.0, quad-band-dekning, en Intel Xscale-prosessor, og en LCD-skjerm med beskjedne 65 000 farger. Ingenting å miste pusten over, altså.

Det som skal skille BlackBerry fra konkurrentene er derimot ikke spesifikasjonene, det er den såkalte push-baserte synkroniseringen mellom e-post-programvaren på PCen din. Det er en fancy måte å si at mobiltelefonen vil oppdateres i samme øyeblikk som e-post treffer innboksen, som vil si at det skjer automatisk og uten særlig anstrengelser fra din side.

BlackBerry skal ha utviklet et svært brukervennlig og enkelt grensesnitt for denne funksjonen, som også fungerer for adresselister og kalenderoppføringer.

Den norske prisen på 8700g uten abonnement er 4990 kroner. For å kunne utnytte funksjonaliteten på telefonen fullstendig må du ha et spesialabonnement fra den norske BlackBerry-leverandøren, Trigcom. Det billigste abonnementet vil koste 399 kroner i måneden, noe som inkluderer push-mail-støtte og inntil 5 megabyte med datatrafikk.