Strålende (kremt)

Ingen er visst trygge for radioaktivitet i disse dager. Med denne vet du når du bør ta beina fatt.

Vi ante fred og ingen fare da vi fløy British Airways tur/retur Oslo-London for et par dager siden.

LES OGSÅ:

Det vil si, vi forsto jo at vi befant oss flere kilometer over bakken, og at en liten mekanisk feil, eller en vits som falt så godt i smak hos førstepiloten at han fikk infarkt, fort kunne sendt oss litt for raskt mot bakken.

Men vi visste ikke at den gløden vi hadde da vi nådde Gardermoen kunne være farlig. Vi trodde simpelthen at vi var så fornøyd med turen at vi strålte av glede.

Teller geiger.

Hadde vi hatt en Gamma-Scout bærbar geiger-teller i lommen før vi gikk ombord på flyet, kunne vi snudd straks vi hadde kommet oss inn i kabinen. Denne telleren vil nemlig gi høy og klar beskjed gjennom en alarmlyd hvis det radioaktive strålingsnivået er for høyt for en enkel sjel som Ola Nordmann.

Den måler både alfa, beta og gamma-stråler, og viser strålingsnivået på en fire-sifret LCD-skjerm.

Lang varighet.

Batteriet varer i hele 10 år, slik at du kan fortsette med målingene lenge etter den dagen jorda blir tillintetgjort av en amerikansk president og en koreansk diktator.

En USB-port gjør at du kan laste over alle målingene du har gjort til PCen, og hvis du skulle ha befattet deg med KGB en eller flere ganger i ditt liv, kan Gamma-Scout være grei å ha med seg neste gang du spiser sushi.

Prisen for basic-utgaven er cirka 2300 kroner. Prisen på paranoia er ubetalelig.