Stethoscope Recording Package

Å lytte får ny betydning med dette iPod-stetoskopet.

Leger er ikke som oss andre. Det skyldes først og fremst at den hvite frakken gir dem en følelse av moralsk overlegenhet - ingenting symboliserer renhet som hvitt - men også at de kan redde liv ved å trykke litt her, si noen uforståelige gloser der, før de har seg med sykepleierne i et bøttekott.

LES OGSÅ:

Ser dere ikke på legedrama på TV, folkens?

Sånn sett er det bare helt naturlig at den mest solgte (og hypa) dingsen de siste få åra, iPod, nå kommer i en legevennlig utgave.

Diagnostisering.

Thinklabs har laget et digitalt stetoskop som kan kobles til i en iPod via et mikrofonadapter, XtremeMac MicroMemo, slik at legen kan ta opp hjertelyder og kose seg med diagnoser i fred og ro på kontoret. Pasienter kan som kjent være svært vanskelig å ha med å gjøre på tomannshånd med alle sine ubehagelig og tidvis uforståelige spørsmål.

Og dette er ikke noe leketøy. Det har blant annet 50X lydforsterkning slik at selv de mest diskret hjertefeil kan oppdages på selve de mest overvektige pasientene (det trengs ekstra forsterkning for å trenge gjennom lag på lag med fett).

Pakkeløsning.

Stetoskopet gjør også alt fra "BP til ED til ICU", som er en del av det hemmelige legespråket som brukes på møter i Legelogen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Thinklabs selger akkurat nå en komplett pakke med iPod Nano, MicroMemo og stetoskopet til rundt 3200 kroner. Hvis du aldri ble lei av å leke lege når du var liten bør du kjenne din besøkelsestid (men husk å bestill time i forkant).

Kilde: Engadget