Steampunk er retrorått

Hvis du skal gjøre det bra, må du gjøre det sjæl.

Å, hvor vi lengter tilbake til skrivemaskinen. Mens den ennå var i live pøste vi ut kvalitetsromaner med nobel-potensiale i et tempo som ikke en gang Margit Sandemo kunne konkurrere med.

LES OGSÅ:

Så kom datamaskinen, og plutselig kunne vi surfe på nettet og besøke australske fuglekikkersider og se videoer av motorsyklister som treffer lyktestolper i 180 kilometer i timen. Romanskrivingen hadde ikke en sjanse.

Punk! Damp!

Med dette fantastiske tastaturet kan vi kanskje finne tilbake til inspirasjonen som gjorde at vi var på fornavn med Ari og på etternavn med Solstad.

Steampunk er satt sammen av et legendarisk IBM "klikk"-tastatur fra 80-tallet, tastene fra en lekker skrivemaskin, og et egendesignet, gullfarga chassis. Det har krevd mye tid og tålmodighet, og du kan se og lese en lang og veldokumentert beskrivelse av hele prosjektet her (ha tålmodighet - sida er ofte nede på grunn av stor trafikk).

Komfort.

Tastaturet skal angivelig være svært behagelig å skrive på, til tross for at gamle skrivemaskiner vanligvis krevde steroide-muskler og høyt aggresjonsnivå for å preget papiret med bokstaver.

Vi vil ha et. Men vi må sette det sammen selv. Og forrige gang vi forsøkte å lage noe selv endte det med lange politiavhør, uforståelige brennmerker på ryggen, og en hårfrisyre som lignet mistenkelig mye på Britney anno februar 2007.

Vi tør ikke en gang til.

Kilde: Engadget