Sonys lekre ebok-leser

Lesing har aldri vært mer sexy.

Vi falt helt for Sonys ebok-leser som lå litt beklemt mellom store flatskjermer og grisedyre hjemmekinoanlegg på årets CES-messe. Sony Reader er på størrelse med en notatblokk og gjør det mulig å ha med seg hele bokhylla i lomma.

LES OGSÅ:

Ebok-lesere har ikke hatt den store suksessen enda, men hvis Sony får det som de vil går vi snart rundt med digitale bøker i lomma alle mann. Etter å ha sett Sony Reader i praksis tviler vi ikke på at den kommer til å bli populær. Skjermen er stor og lyssterk, leseren i seg selv er lett som ei fjær, og den kan brukes både som musikkspiller og bildefremviser.

Men først og fremst er det bøker leseren er ment for, og til det formålet er den utstyrt med både internminne og støtte for minnekort av typen SD. Eksemplaret vi fikk æren av å teste ut på CES-messa inneholdt også tegneserier - en mulighet vi tipper kommer til å slå an hos mange.

Elektronisk blekk.

Sony Reader benytter seg ikke av LCD eller CRT-teknologi, derimot bruker den e-ink - en skjermteknologi som går ut på at enheten kun bruker strøm når du blar fra en side til en annen. Dermed kan du fint ta med deg leseren ut på langtur uten å måtte bekymre deg for å gå tom for strøm akkurat når du kommer til siste side.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En annen ting som gjør e-ink svært praktisk er at det ikke vil by på problemer å lese på skjermen selv i sterkt sollys.

Trykk her for flere fete saker fra årets dingsemesse - CES 2007!