Sony lanserer nye handycam

Kraftig zoom, antiristefunksjon og smilegjenkjenning er bare noe av det Sony nå kan lokke med.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På utkikk etter et handy videokamera, og tillegg glad i farger? Da bør du ta en kikk på de tre nye kameraene som Sony nå lanserer.

LES OGSÅ:

De to første går under navnet Standard Definition Flash og er for deg som er på jakt etter et rimelig alternativ, mens det siste markedsføres som et av Sonys mest avanserte handycam, under navnet High Definition Flash.

4 og 16GB minne.

I standard definition lanseres to nye videokameraer med intern hukommelse på mellom 4 og 16GB, men ved hjelp av minnebrikke kan lagringskapasisteten utvides.

Toppmodellen DCR-SX50 byr på 16GB – noe som skulle holde til 11 timers SD video – mens basismodellen DCR-SX30 rommer 4GB.

Smarte funksjoner.

Begge modellene kan lokke med noe av markedets kraftigste zoom, med hele 60x. Kameraene skal ha rask oppstartstid, og de er også integrert med anti-riste-funksjonen SteadyShot, som virker både på video og stillbilder.

Funksjonen Face Index sørger for å gjøre kameraene i stand til å sortere klipp basert på ansiktene i bildet. De kommer også med trykkfølsom skjerm på hele 2,7 tommer.

Express-fart.

DVDirect Express kobles til Handycam via en USB-kabel, og kan under optimale forhold fylle et DVD-medie med opptak på bare 20 minutter. Programmet skal huske hva og når du sist brente en DVD, slik at du unngår å overføre samme innhold to ganger.

Den flash-baserte SD-serien kommer i fargene sølv, rød og blå, og er tilgjengelige fra og med februar 2009.

DCR-SX30: veiledende pris 3300,-
DCR-SX50: veiledende pris 4000,-

For den avanserte.

I High Definition lanseres modellen HDR-CX105, som kommer med veldig god oppløsning (1920x1080), noe som skal gi krystallklare bilder.

Modellen byr på 8GB intern hukommelse, som gir plass til 3 timer med HD-video. Lagringskapasiteten kan dessuten utvides ytterligere ved hjelp av minnebrikke, med størrelser opp til 16GB.

Autoknips ved smil.

HDR-CX105 kan også ta stillbilder, med avanserte funksjoner som Smile Shutter og ansiktsgjenkjenning. Førstnevnte tar bilde først når vedkommende i bildet smiler, mens sistnevnte kan gjenkjenne og fokusere på ansikter i bildet.

Videoredigering skal nå være lettere enn før, ettersom den nye funksjonen Highlight Playback automatisk vil finne klipp fra bestemte datoer, og sette sammen utvalgte opptak og stillbilder.

HDR-CX105 fås i fargene sølv, rød og sort. Videokameraet er tilgjengelig fra og med mars 2009, til en veiledende pris på 6500,-.

Kilde: Pressemelding