Sony Ericssons nyhetssending

Nye mobiler, men lite nytt?

Mens du foreløpig har brukt tirsdagen på å unnskylde deg ovenfor venner og kjente for det som skjedde i går og som absolutt ikke skulle skje, har Sony Ericsson brukt tirsdagen til å slå på stortromma via en storstilt presselansering av en rekke nye mobiltelefoner.

LES OGSÅ:

Bare ikke forvent mirakler. Her er det mye forsiktig evolusjon, og svært lite revolusjon.

W880i.

Den største nyheten er den minste av dem alle. Men syltynne og metall-aktige W880i har allerede blitt eksponert så mye på verdens tekno-nettstederat den føles som gammelt nytt når SE endelig trekker sløret av mote-musikktelefonen.

Lekker er den uansett. Den tilhører Walkman-serien, har et beskjedent 2-megapiksel-kamera, 3G, musikkspiller, bloggefunksjon og RSS-leser. Ikke så veldig mye å rope hurra for, selv om bloggefunksjonen kan bli nyttig for glamourmodeller som har veldig mye å vise fram, men ikke så mye å fortelle.

W880i blir tilgjengelig i første kvartal 2007.

Allrounderen W610i.

Walkman-konseptet til SE er nå så omfattende at du snart må ha med deg et team av arkivarer og researchere når du skal shoppe telefon. Med W610i har serien fått enda et skudd på stammen.

Musikktelefonen har 2-megapiksel-kamera med autofokus, Edge, Memory Stick Micro-brikke på 512MB og plass til opptil 470 sanger, og TrackID-funksjonalitet for lokalisering av sangtittel, artist og album på ukjente sanger. Kan dette være begynnelsen på slutten på terroriseringen av platebutikkansatte med henvendelsen "jeg husker ikke helt hva den heter, men det er noe med dam-di-didi-dam-di-dam og så videre"?

W610i blir tilgjengelig i andre kvartal 2007.

Dyre kameratelefoner - K810i og K550i.

Sammensmeltingen mellom kompaktkamera og mobiltelefon fortsetter, blant annet i regi av Sony Ericssons Cyber-Shot-serie.

K550i har mye til felles med nåværende SE-modeller, men tastaturet med de tynne metallknappene har mest til felles med ferske W880i.

Telefonen er bare 14 millimeter tykk, og skal være utviklet med "hovedvekt på brukervennlighet". I vårt naive sinn har vi hele tiden antatt at alle mobiltelefoner utvikles med hovedvekt på at de skal være vennlige mot brukeren. Har vi tatt feil?

K550i har 2-megapiksel-kamera med autofokus, Edge, 1.9-tommers skjerm, blåtann 2.0, LED-kameralys, blåtann og blogging-funkasjonalitet hvor du blant annet kan dele bilder med de du betrakter som venner og familie.

Telefonen blir tilgjengelig i første kvartal 2007.

Også K810i tar en vri på tastaturet. De retro-futuristiske tastene minner mest om noe fra en Bang & Olufsen-stue fra 1983, og det er ment som et kompliment.

Den har ellers et 3.2-megapiksel-kamera med autofokus og blitz, og med på kjøpet får du også et vennlig klapp på skulderen i form av Photo Fix, programvare som angivelig "optimaliserer fotokvaliteten" etter at bildet er tatt.

K810i blir tilgjengelig i andre kvartal 2007.

... og billige kameratelefoner - K200i og K220i.

Hvis du til tross for kemnerens advarsler fortsatt ikke er i stand til å disponere pengene dine riktig, vil du sette pris (hah!) på K200i og K220i - to kameratelefoner fra det man, av redsel for å støte noen, kaller det lavere prissegmentet.

K200i har VGA-kamera, plass til 40 bilder, og et forenklet ikon-basert menysystem, mens K220i i tillegg har FM-radio med RDS-søkefunksjon.

Begge mobiltelefonene blir tilgjengelig i andre kvartal 2007 for litt mindre enn du bruker på en uke på spilleautomater.

Nettverkskort til laptopen - PC300.

Folk som er i farten, eller som ønsker at de var det, vil sette ekstra stor pris på PC300, Sony Ericssons PC-kort for laptoper.

Det støtter de fire mest brukte trådløse mobilnettverkene, HSDPA, UMTS, Edge og GPRS, og gjør at du kan koble deg til Internett og sende epost nesten uansett hvor du måtte befinne deg i den vestlige, moderne verden.

Saken vil bli oppdatert med prisinformasjon så snart det foreligger!

Les mer om mobiltelefoner her!