Som fisken i vannet

Denne fisken er verdt minst 482.000 kroner.

I et akvarium i Singapore svømmer det rundt en rådyr fisk, helt uanfektet av at noen er villig til å bla opp 80.000, altså nærmere 482.000 for å få den i samlingen sin.

LES OGSÅ:

Fisken er en helt hvit arowana (bentungefisk) fra Sør-Amerika. Rasen er kjent for å være glupsk og aggressiv, og bør helst være alene i akvariet siden den vil forsøke å spise alt som kommer i veien. Det holder dessuten ikke med en vanlig gullfiskbolle siden den raskt vokser seg stor og lang. Fisken har foreløpig en lengde på 40 centimeter.

Sjelden farge.

Det skal sies at rasen verken er spesielt sjelden eller dyr, men de eksemplarene med spesielle og helt rene farger er svært ettertraktet. Den hvite arowanaen eies av oppdretteren Aro Dynasty, som ifølge ryktene avslo tilbudet på 80.000 dollar. Enten har han utviklet et personlig forhold til fisken, eller så mener han at den er verdt mye mer.

Fisken har en aldri så liten skjønnetsfeil i form av at det ene øyet peker litt nedover. Dette skal være en vanlig feil hos arowanaer i fangenskap som får maten servert. I naturlige omgivelser vil fisken sprette opp fra vannet for å fange mat.

En leser har tipset oss om en annen rådyr fisk av typen Koi. Her kan du lese mer.

Trykk på PLAY for å se fisken du ikke har råd til.

Kilde: practicalfishkeeping