Sololøp

Ultraportable datamaskiner har fortsatt ikke tatt av. Det er egentlig forståelig.

Dette er enda et habilt forsøk på å lage en pen, svært bærbar og svært rask datamaskin, som du kan ha med deg på ... tja, hvor kan du egentlig ta den med deg?

LES OGSÅ:

Problemer med produkter som Solo M1 fra koreanske LUCOMS er nemlig ikke spesifikasjonene.

Rask og liten.

Blåtann, 900MHz Intel Core Solo-prosessor, Wlan, innebygget digital TV-tuner, 1.3 megapiksel web-kamera, Super Video-utgang på basestasjonen, Windows XP i tablet-utgave og en svært lekker sju tommers skjerm er slike ting som vanligvis sender nerder som oss inn i en ti-minutter lang transe, hvor vi på sedvanlig vis ser for oss at livet vil forandre seg så mye hvis vi bare får tak i en, at Adam og Evas paradis framstår som en smal, søppelfylt bakgate i Los Angeles.

Men, hva skal vi med den?

En mellomting.

Drar du fram Solo M1 på toget vil medpassasjerne tro at du driver med radongassmåling, og straks hoppe av på neste stasjon. Det er en grunn til at den heter Solo.

Så lenge prisen er garantert å havne nærmere 10 000 kroner enn 1000 kroner, er det dessuten naturlig å tenke at en laptop med 12-tommers skjerm kanskje er en vel så smart investering som en trykkfølsom sak som blir altfor tungvint som et arbeidsredskap, og altfor stor og tung som et bærbart underholdningssenter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Pris og tilgjengelighet er foreløpig ukjent. Hvis dette blir en hit skal vi sette oss i skammekroken i en uke.

Kilde: Akihabara News