Seniofon surfer på eldrebølgen

Mobiltelefonen som gjør det enklere å være eldre.

Seniofon surfer på eldrebølgen
Publisert

Enn så lenge er synet vårt greit nok til at vi kommer oss gjennom hverdagen, men vi har stusset litt over at både foreldre og svigerforeldre alltid har med seg ekstrahjelp fra Manpower hver gang de besøker oss i hovedstaden.

Det er fordi ekstrahjelpen alltid står beredt til å holde avisa rundt tre meter unna, slik at det er mulig å lese den. Tenk deg da hvordan det er med mobiltelefonen. Si god dag til Seniofon.

Alt blir mindre.

Den norske skyvemobilen lanseres i dag, og er rettet inn mot et markedssegment som vanligvis bare bil-, båt- og hytteannonsører forholder seg til: De over 55.

Det er nemlig ikke alle som synes det er så festlig at mobiltelefonene blir mindre og mindre, og derfor har Seniofon blant annet store knapper - og stor tekst på skjermen.

- Telefonen som selges av Seniofon, er Norges første seniortelefon. Med telefonens store display, nødknapp og store taster, håper vi å være brobyggere over generasjonskløften og la våre foreldre og besteforeldre også prate mobilt, sier Andreas Larsson, gründer av Seniofon, i en pressemelding.

Nødknapp.

En av de smarteste nyvinningene i telefonen er at de yngre kan oppdatere nummerlista til mor eller far ved å sende dem en tekstmelding. Hvis du for eksempel synes far og mor har kranglet og vært gift lenge nok, kan du kanskje sende far en melding med "Nydalen Massasjeinstitutt 22 33 44 55", som så går rett i kontaktlista. Det burde sette fart på prosessen.

Smart er også den tydelige, rød nødknappen med hjertesymbol på baksida, som kan forhåndsprogrammeres til å ringe fem ulike nummer. Knappen skal ikke brukes til å legge inn nummeret til Peppes Pizza. Det er ikke den type nød vi snakker om.

Lommelykt.

Skjermen er på 2.7 tommer, og har oransje bakgrunn. Det skal gjøre det lettere for blant annet svaksynte å se innholdet.

Seniofon har også plass til vanlige AAA-batterier, som kan brukes hvis du ikke er i næheten av lader eller strøm. En lommelykt(!) hjelper deg å finne veien hjem, eller kanskje bilnøklene. Som det viste seg du hadde i lomma.

Prisen på den 155 gram mobilen er 2495 kroner uten abonnement. Taletiden er oppgitt til tre timer, standby-tiden til 200 timer.

Kilde: Pressemelding

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer