Sanyo Xacti E1 er verdens første

Verdens første vanntette camcorder, visst nok.

Det er ikke alt du behøver å se, og mye av det foregår pussig nok under vann.

LES OGSÅ:

Små barn som ikke klarer vente med å pee-pee (de sier nok det i USA) før de kommer hjem fra stranda, røde maneter som står klar til å overraske hun på seksti med den enorme badedrakten, og, ikke minst, avfall fra deponeringsanlegget borti høgget.

Vannttet.

Likevel, Sanyo vil at du skal se det. Med Xacti E1 kan du filme alt du måtte ønske, uansett om det foregår i det våte eller tørre element.

Sanyo påstår dette er verdens første vanntette håndholdte videokamera, men produsenter påstår så mye rat.

Kameraet er bare drøyte 11 centimeter høyt, veier 235 gram, og lagrer videoen på SD eller SDHC-minnekort i H.264 MPEG-4-format.

Ikke så dypt.

E1 kan kun brukes ned til rundt halvannen meter, men det holder i massevis så sant du ikke har ambisjoner om å lage naturdokumentarer for BBC.

Et 8GB minnekort har plass til rundt ti timer med video med 640x480 piksler og 30 bilder i sekundet, og du kan også ta bilder i seks megapiklser mens du filmer.

E1 vil koste i overkant av 3000 kroner i USA når det slippes i juni. Norsk pris er foreløpig ukjent, sikkert fordi prislappen ble ugjenkjennelig da kameraene traff det kalde,norske mai-vannet.

Kilde: New Launches