Sanyo DMX-HD1000 er HD i miniatyr

IFA 2007: Men formatet er fortsatt 1080p.

For en snau måned siden lanserte Panasonic det de mente var verdens minste 1080i-videokamera. Oppvakte sjeler og bokstavtro HD-entusiaster vil helt sikkert mene at "i"-en skulle vært byttet ut med en "p" for virkelig å imponere.

LES OGSÅ:

Møt Sanyo DMX-HD1000, verdens (angivelig) minste 1080p-kamera.

AVCHD.

Det tilhører den japanske elektronikkprodusentens allerede godt kjente Xacti-slekt, som tidligere har imponert maksimalt med den minimale størrelsen, men skuffet stort på det som betyr mest i et videokamera: bilde- og lydkvaliteten.

Kameraet med pistolgrepet tar opp i Sony og Panasonics AVCHD-format for optimal utnyttelse av lagringsplass og bildekvalitet, og kan også ta stillbilder med 8 megapiksler.

Kort og godt.

Ellers har DMX-HD1000 10x optisk zoom, LCD-skjerm på 2.7 tommer, HDMI-utgang, og opptaksmuligheter direkte på SD/SDHC-minnekort.

Du bør ta i litt når du handler minnekort, for selv med 8 gigabyte får du "bare" plass til snaue halvannen time med HD-kvalitet. På den annen side, alle vet at alle feriefilmer er for lange, så hvis dette bidrar til å kutte ned på ventetid ved ferjekaia-estetikken vil verden bli et mye bedre sted.

Sanyos minstemann vil være tilgjengelig i Japan fra midten av september til rundt 6000 kroner, men forvent seinere lanseringsdato og høyere pris når det kommer til Norge.

Trykk her for flere nyheter fra IFA-messen 2007!

Kilde: Engadget