Sanyo DMX-HD1000 er HD i miniatyr

IFA 2007: Men formatet er fortsatt 1080p.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For en snau måned siden lanserte Panasonic det de mente var verdens minste 1080i-videokamera. Oppvakte sjeler og bokstavtro HD-entusiaster vil helt sikkert mene at "i"-en skulle vært byttet ut med en "p" for virkelig å imponere.

LES OGSÅ:

Møt Sanyo DMX-HD1000, verdens (angivelig) minste 1080p-kamera.

AVCHD.

Det tilhører den japanske elektronikkprodusentens allerede godt kjente Xacti-slekt, som tidligere har imponert maksimalt med den minimale størrelsen, men skuffet stort på det som betyr mest i et videokamera: bilde- og lydkvaliteten.

Kameraet med pistolgrepet tar opp i Sony og Panasonics AVCHD-format for optimal utnyttelse av lagringsplass og bildekvalitet, og kan også ta stillbilder med 8 megapiksler.

Kort og godt.

Ellers har DMX-HD1000 10x optisk zoom, LCD-skjerm på 2.7 tommer, HDMI-utgang, og opptaksmuligheter direkte på SD/SDHC-minnekort.

Du bør ta i litt når du handler minnekort, for selv med 8 gigabyte får du "bare" plass til snaue halvannen time med HD-kvalitet. På den annen side, alle vet at alle feriefilmer er for lange, så hvis dette bidrar til å kutte ned på ventetid ved ferjekaia-estetikken vil verden bli et mye bedre sted.

Sanyos minstemann vil være tilgjengelig i Japan fra midten av september til rundt 6000 kroner, men forvent seinere lanseringsdato og høyere pris når det kommer til Norge.

Trykk her for flere nyheter fra IFA-messen 2007!

Kilde: Engadget