Samsung-mobiler på rekke og rad

IFA 2007: Ikke en messe uten ...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter å ha testet Samsungs smarte SGH-i600 tidligere i år, ble vi litt varme i toppen da ryktene om en kompakt, smekker oppfølger begynte å svirre i sommer. Vi sier ikke nei takk til rykter.

LES OGSÅ:

Nå har vi fått lekt oss litt med nettopp SGH-i620 på årets IFA-messe, og det foreløpige førsteinntrykket hviler et sted mellom vil du bli med meg hjem i kveld? og nei, sorry, jeg må tidlig opp i morgen.

VM i WM6.

Det Samsung skal ha skryt for er at de har klart å gjøre en i utgangspunktet saklig og kjedelig smartmobil til et ganske innbydende stykke teknologi.

I kompakt, sammenslått form likner denne skyvetelefonen ikke på så veldig mange andre mobiler, først og fremst fordi den nesten er like bred som den er høy. Den kan umulig ta mye plass i lomma, og tar absolutt ikke stor plass i hånda. Den er dog tykkere enn vi fikk inntrykk av da vi så de første lekkasjene.

Glade hjul.

Den har et navigerings-scrollhjul nederst på fronten som fungerer helt utmerket til å bla seg hurtig gjennom alt fra menyer til MP3-filer, men noe moderne iPod-scrollhjul er det ikke - selv om det er lett at tankene glir i den retning første gang en ser telefonen. Hjulet beveger seg nemlig mens en navigerer det med fingeren, på samme måte som på den første iPoden som kom i 2001. Dagens iPoder har som kjent ikke noe bevegelig hjul.

SGH-i620 kjører Windows Mobile 6, som noen elsker og noen hater. Det fine med SGH-i600 var at Samsung hadde småhacket WM6 og lagt inn sine egne løsninger,, blant annet på forsida og i kalenderen. Ved første øyekast kan det synes som om i620 bare kjører en standardfront i WM6-drakt, noe som i så fall er skuffende. Ta likevel ikke vårt ord for det.

Hard.

Tastene på det utskyvbare QWERTY-tastaturet er enda litt stivere enn på i600, og med en gang vi begynte å skrive var det som om tastene knapt ble trykket ned. Litt mer makt og besluttsomhet fungerer bedre, og selv om tastaturet ikke har samme komforten som for eksempel Nokias E61i er det ikke vanskelig å skrive korrekt norsk (selv om det nok også er mulig å skrive slik som dette).

I motsetning til for eksempel Sony Ericsson ser ikke Samsung noen grunn til å holde igjen på tilkoblingsmulighetene. i620 har full pupp, med både Edge, 3G og det noen liker å kalle super-3G, eller HSDPA. Telefonen har også Wlan.

Prisen er foreløpig ikke kjent, men vi tipper at 4000 kroner er en sannsynlig sum.

Hva? Symbian?

Samme sted som vi kom over i620, fant vi også SGH-i550. Det er en høy, slank, svart mobil, med et standard mobiltastatur.

Den kjører overraskende nok Symbian S60, og har dessuten, sikkert for å tilfredsstille økonomiavdelingen i Google, lagt inn et Google-søk som enkelt kan kalles opp fra forsida.

Den peneste detaljen på telefonen er den blå, trykkbare navigasjonsperla, som flyter rundt i sokkelen. Vi sier perle, for den er ikke helt ulik BlackBerry Pearl-telefonens hvite navi-perle.

Ettersom alle mobilprodusenter som dukker opp på teknologimesser i 2007 uten GPS-funksjon på mobilen får buksevann av Nokia, har heller ikke Samsung tatt noen sjanser - og altså gitt i550 satelittnavigering. Den ser ut til å likne kraftig på Nokias GPS-løsning, og de som har vært borti for eksempel Nokia N95 vet hva vi snakker om.

Også i550 har super 3G, i tillegg til vanlig 3G og Edge, og dessuten et 3.2 megapiksel-kamera.

For MP3-generasjonen.

Sist, og sannsynligvis også minst, har vi SGH-F330. Det er en relativt rett-fram MP3-mobil, med FM-radio, 2-megapiksel-kamera, blåtann med stereo-streaming, og, eh, FM-radio.

Det er ikke mange mobiltelefoner en kan oppsummere i ett avsnitt, men F330 tilhører den kategorien. Det er like fullt verdt å merke seg at selv denne bagatellen av en mobil har super-3G, noe Samsung ser ut til å ville stappe inn i alle telefonene sine i dagen.

Det kommer nok til å gjøre noe med batteritida, i det minste hvis en er heldig nok til å bo i nærheten av noen av de svært få områdene i Norge hvor super-3G er tilgjengelig, men det viser at Samsung har ambisjoner om å gi jernet når det kommer til trådløs funksjonalitet.

Over og ut, og tilbake til messegulvet.

Trykk her for flere nyheter fra IFA-messen 2007!