Ricoh Caplio GX100 er for dypdykk

Dypdykk i fotografiets verden, altså.

Gammelt er ikke alltid bra, noe den grønne soppen på gulosten i kjøleskapet er et godt bevis på. Ricohs retroinnpakning av dette kompakte digitalkameraet er derimot bare av det gode.

LES OGSÅ:

Desimalmål.

Med stor tro på at desimaler selger digitalkamera har GX100 fått 10.01 megapiksler, og en brennvidde på mellom 24 (vidvinkel) og 72 (telefoto) millimeter. Vidvinkelen kan utvides til 19 mm ved hjelp av ekstrautstyr som må kjøpes separat.

Makrofotografer som liker øynene på en gresshoppe like godt som elg i solnedgang vil sette pris på muligheten for å ta nærbilder helt ned til én centimeter i vidvinkelmodus, mens du med full telefoto kan ta skarpe bilder inntil fire centimeter fra motivet.

Slank.

Kroppen på kameraet er med sine 2.5 centimeter like tynn som en supermodell på tomatsuppe- og champagnediett, men det mest imponerede er kanskje at GX100 har en tiltbar og fjernbar søker - ikke akkurat vanlig for et kompaktkamera.

LCD-skjermen er på 2.5 tommer og har 230 000 farger, mens batterkapasiteten på det inkluderte høykapasitetsbatteriet er på rundt 380 bilder per ladesyklus.

Rått.

GX100 støtter både RAW og RAW+JPG-knipsing, ISO-verdier fra 80 til 1600, og filmfunksjonen kan ta opp video i opptil 640x480 piksler med 30 rammer per sekund.

Kameraet slippes i slutten av april til en britisk pris på 400 pund, eller snaue 5000 kroner. Med en slik pris begynner en å nærme seg budsjett-speilrefleksene til produsenter som Canon og Nikon, så Ricoh bør levere varene for å unngå sutring fra fotokritiske entusiaster.

Kilde: Sci Fi Blog