Quid er en månemynt

Nå er alt klart for shopping i verdensrommet, men det er fortsatt et problem å komme seg dit...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er nok fortsatt en stund til Star Tour og Ving vil annonsere måneturer i feriekatalogen sin, men allerede nå kan du begynne å forberede deg på turer til det ytre rom.

LES OGSÅ:

Valutafirmaet Travelex har i samarbeid med National Space Centre og Universitetet i Leicester designet en valutatype som kan brukes på andre planeter. Rom-myntene heter Quasi Universal Intergalactic Denomination, eller enklere sagt: QUID.

I følge professor George Fraser er ikke pengene og kredittkortene vi har i dag egnet for bruk i verdensrommet.

- Alt med skarpe kanter, som mynter, vil være en risiko for astronauter, mens magnetstripene som brukes i kort vil bli totalt ødelagt pga kosmisk stråling, sier han.

Det er heller ikke aktuelt å sende informasjon frem og tilbake til jordkloden siden det er snakk om så store avstander.

QUIDs er laget av plast slik at de ikke skader noen dersom du mister dem og de begynner å fly rundt i rommet. Myntene skal tåle både høye temperaturer og etsende materiale. Farge og størrelse indikerer hvor mye de er verdt og du får kjøpt en spesiell lommebok hvor de kan stables oppå hverandre.

På hver mynt er det et bilde av de åtte planetene i solsystemet vårt. Hensikten med illustrasjonen er å gi potensielle romvesener en pekepinn på hvor vi kommer fra.

Forskere hos National Space Centre regner med at turer til verdensrommet vil bli vanlig i løpet av de neste fem årene, og at turistfasiliteter på månen er en mulighet innen 2050.

Hvis alt går etter planen vil rom-myntene snart dukke opp på nett. 1 QUID vil koste 6.25 pund, 12.5 dollar eller 8.68 euro.

Kilde: BBC