Q1 Ultra har alt

Samsungs Ultra Mobile PC er tilbake, og den er ikke til å spøke med.

I anledning årets CEBIT-messe lanserte Samsung en oppdatert versjon av sin UMPC Q1. Den nye modellen går under navnet Q1 Ultra og er lettere og tynnere enn forgjengeren.

LES OGSÅ:

Første utgave av maskinen tiltrakk seg enorme mengder oppmerksomhet, men salgsmessig gikk det likevel dårlig grunnet en altfor høy pris kombinert med flere mangler.

Men nå prøver altså Samsung seg igjen, og kanskje går det bedre denne gangen? Med blant annet en utvidet batteritid som nå er oppgitt til fire timer, skal vi ikke se bort i fra det.

Kraftigere.

Q1 Ultra kjører Windows Vista, er utstyrt med én gigabyte RAM og har en harddisk på 60 GB. Den trykkfølsomme skjermen har en størrelse på 7 tommer og en oppløsning på 1024 x 600 piksler.

Den mest interessante oppdateringen er likevel at du nå har tilgang til et QWERTY-tastatur som er delt i to og plassert på hver side av skjermen. Dermed kan du skrive med tomlene når du holder enheten mellom hendene.

Fremtiden er trådløs.

Samsungs superdings er stappet med trådløse muligheter, blant annet HSDPA, WIFI og blåtann. Du kan selvfølgelig også bruke den til å ringe med, og ved hjelp av en lite kamera på fremsiden kan du kjøre videokonferanser. I tillegg vil Samsung tilby en rekke ekstrautstyr som for eksempel en fingerprint-scanner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med en vekt på 690 gram er Q1 Ultra 12 prosent lettere enn forgjengeren. Enheten er også blitt mer lommevennlig med dimensjonene 228 x 124 x 24 millimeter.

Q1 Ultra vil ha en prislapp på mellom 1.300 og 2.000 dollar, avhengig av prosessor.

Vår søsterpublikasjon ITavisen har flere bilder av Q1.

Kilder: Gizmodo, Yahoo