Panasonic Lumix FZ18 er nærgående

Men den kan også fange inn elg i solnedgang hvis du måtte ønske det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ok, vi har kanskje brukt ordet monster noen ganger nå, men Panasonics nye monsterkamera i DMC-serien har gjort seg fortjent til det - og da har vi ikke noe annet valg.

LES OGSÅ:

Monsterkameraets fulle og hele navn er Lumix DMC-FZ18, men det er først og fremst de to tallene du skal bry deg om.

Fra vid til tele.

Kameraet har nemlig hele 18x optisk zoom, noe som gir deg en vanvittig rekkevidde. Hvis vi snakker i gammelt 35 millimeter-språk kan du bevege deg helt fra 28mm (vidvinkel) til utrolige 504mm (tele).

I praksis betyr det at du kan ta bilder av solnedgangen i ene øyeblikket, mens du dokumenterer liv på solas overflate i det neste. Det er en liten overdrivelse, men du forstår hva vi mener.

Ellers har blant annet FZ18 8.1 megapiksler, en 2.5-tommers LCD-skjerm med 207 000 piksler som justerer lysstyrken etter lysforholdene, og et nyutviklet, lysfølsomt (f2.8-4.2) objektiv fra Leica med det klingende navnet DC Vario-Elmarit.

Bildestabilisering.

Så mye telezoom hadde så å si vært ubrukelig uten stativ hvis ikke en eller annen form for bildestabilisering var med i, unnskyld uttrykket, bildet, og Panasonics sedvanlige optiske bildestabilisator er inkludert også her.

ISO-verdiene strekker seg opp til 1600, mens en såkalt ekstra lysfølsom modus strekker den helt til 6400. Ikke forvent mirakler av sistnevnte, forvent heller like mye støy som på en death metal-konsert på Rockefeller.

FZ18 kan ta opp video i både VGA (640x480 piksler) og widescreen-VGA (848x480), eller WVGA som det egentlig heter, og det med pene 30 bilder i sekundet.

Rått format.

Andre ting som er verdt å nevne fra den hovedoppgavelange pressemeldingen er at FZ18 heldigvis kan skyte ukomprimerte bilder i RAW-format, at det har ansiktsgjenkjenning for enklere fokusering på, vel, ansikter, at det veier 407 gram med batteri og kommer i svart og sølv, og at den populære navigasjons-joysticken i DMC-FZ8 også finnes på denne modellen.

Den amerikanske prisen vil ligge på 400 dollar, eller 2300 kroner med dagens ekstremt gunstige dollarkurs, men legg på noen norske kroner på toppen så får du en idé om hva prisen her hjemme blir. DMC-FZ18 skal være tilgjengelig fra og med september, forhåpentligvis også i Norge.

Kilde: Newlaunches.com

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!