Optimus Maximus er tastaturkongen

Men hvem vil betale nesten 10.000 kroner for et tastatur som dør etter fem år?

Mange hadde håpet at det berømte Optimus-tastaturet skulle materialisere seg på årets CEBIT-messe, men den gang ei. I stedet har Art. Lebedev Studio sluppet en rekke pressebilder for å minne oss på at de ikke har gitt opp prosjektet.

LES OGSÅ:

OLED-taster.

Det spesielle med tastaturet er at hver av de 103 tastene er en liten OLED-skjerm med en oppløsning på 32 x 32 piksler. Dermed kan du legge forskjellige funksjoner til de ulike tastene avhengig av hvilket program du bruker. Tastene kan også vise ulike bilder og ikoner, noe som gjør løsningen langt mer tiltrekkende enn tradisjonelle tastatur.

Tastaturet gikk lenge under navnet Optimus 103, men det endelige navnet ser ut til å bli Optimus Maximus.

Dør etter fem år.

Produsenten hevder at hver tast har en estimert levetid på fem år, avhengig av bruk selvfølgelig. Det skal ikke være noe problem å bytte ut tastene dersom de går i stykker. Hver tast vil koste 10 dollar.

Ekstremt dyrt.

Men tastaturet i sin helthet vil være adskillig dyrere. Hele 1.500 dollar må du ut med, altså rundt 9.200 kroner. Hvis du synes dette er i overkant å betale for et tastatur, kan vi opplyse om at selskapet planlegger å lansere et par rimeligere alternativer til "bare" 1000 dollar.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Optimus Maximus vil være klar for butikkhyllene når det nærmer seg jul.

Kilde: engadget