Olympus SP-550 har bedre syn enn deg

18x optisk zoom burde holde for de fleste.

Speilreflekskameraer er en fin ting. For det første ser du ut som en proff der du står og fikler med kontrollene mens solnedgangen sakte, men sikkert forsvinner før du får knipsa et eneste bilde.

LES OGSÅ:

For det andre kan du sette på monster-objektiver som er i stand til å fange opp den sør-amerikanske malariamyggen på femten kilometers avstand - sånn røffly.

Men det kan bli litt voldsomt, og store linser er ofte synonymt med stygge blikk.

Skiller seg ut.

Olympus SP-550 er enda et bidrag til kompaktkamera-sjangeren, men den har krav på mer oppmerksomhet enn resten av røkla.

Med hele 18x optisk zoom kan du endelig fotografere naboens kone ungene dine i fri utfoldelse på fotballbanen uten at de merker det og blir selvbevisste og prøver å selge seg selv til slu fotballagenter.

Fra nært til fjernt.

SP-550 strekker seg fra 28 til 504mm, og gir med andre ord en vanvittig rekkevidde for glade fotoamatører. Kameraet har dessuten såkalt dual-image stabilization, som kombinerer høy ISO på 6400 og mekanisk stabilisering for skarpe bilder selv ved høy brennvidde. Sies det.

Ellers får du 7.1 megapiksler, en 2.5-tommers LCD-skjerm, BrightCapture-teknologi for fotografering ved dårlige lysforhold, supermakro, støtte for xD Picture Cards og en pris på 500 dollar, eller rundt 3200 kroner. Forvent høyere pris i Norge, for sånn er det bare.

Olympus monsterkamera (vi liker monster-ord) er på markedet i Statene i februar.

Kilde: Engadget