Olympus gullmedalje?

Digital speilrefleks uten hastighetsproblemer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Olympus er kanskje ikke den største aktøren på det digitale speilrefleksmarkedet - unnskyld at vi høres ut som et bransjemagasin et lite øyeblikk -, og da er det alltid en klok ting å kunne slå i bordet med at en har verdens raskeste noe.

LES OGSÅ:

I dette tilfellet dreier deg som verdens raskeste autofokus, som er plantet inn i Olympus' nye speilrefleks, E-3.

Neste steg.

10-megapiksel-kameraet utgjør oppfølgeren til E-1, men høres ut som det har mindreverdighetskomplekser fordi det erstatter en ener. Det behøver det ikke ha, i hvert fall hvis en skal tro spesifikasjonene.

I tillegg til den kjappe autofokusen, har den også en lekker såkalt Live View-LCD-skjerm på 2.5 tommer, som dessuten er vridbar om to akser. Legg likevel merke til at verdensrekordfokusen forutsetter at du bruker én av tre nye ZUIKO DIGITAL Supersonic Wave Drive-objektiv som også ble lansert i går, nærmere bestemt ZUIKO DIGITAL SWD ED 12-60mm f2.8-4.0.

Støvsprut.

E-3 har et Supersonic Wave Filter som fjerner støv der det absolutt ikke skal finnes støv, og kameraet er også sprutsikkert.

Bildestabiliseringssystemet er bygget inn i kamerakroppen, og vil derfor fungere med alle objektiver som festes på kameraet, slik at du slipper å investere i enda mer ekstrautstyr.

Andre ting du vil vite om E-3 er at det har elleve forskjellige autofokuspunkter, det kan fange fem bilder i sekundet, har lukkerhastigheter ned til 1/8000 sekund, og veier 800 gram (bare kroppen).

Og så vil du sikkert viten prisen. Den er foreløpig ikke fastsatt i Norge, men Olympus antar at den vil ligge på under 15 000 kroner, uten objektiv.

Kilde: Pressemelding fra Olympus