Nytt på nytt fra fra Sony Ericsson

Tre mobiltelefoner fra topp- til mellomklasse.

Sony Ericsson slipper ikke like mange mobiltelefoner som Nokia i løpet av et år, men de er ikke akkurat han som står bakerst i klassen med lua i hånda og stirrer ned på føttene.

LES OGSÅ:

På dagens pressekonferanse i Oslo lanserte de fire nye telefoner, inkludert én som er så billig og så basic at den kun nevnes i dette avsnittet. T250i kan brukes til snakking og tekstmelding, og det er stort sett det. Derfor koster den da også like under 1000 kroner.

De tre neste mobilene er mer interessante.

P1 - profftelefon.

Denne telefonen har innvendige likheter med P990i og utvendige likheter med M600i. Vi snakker altså om en kraftig forretningsmobil med trykkfølsom skjerm, halvt QWERTY-tastatur og støtte for blant annet Exchange ActiveSync og Blackberry Connect. I tillegg har et kamera på 3.2 megapiksler sneket seg under panseret sammen med blåtann, USB 2.0, radio og støtte for minnekort av typen Memory Stick Micro.

Du kan koble deg opp mot trådløse internettsoner takket være WiFi-støtten, og på bussen kan du surfe på internett over 3G-nettverket. Skuffende er det at Sony Ericsson ikke har integrert telefonen med EDGE. Dermed faller du ned på GPRS-hastighet når du ikke har 3G-dekning.

Kontorredigering.

Hvis sjefen din maser når du er utenfor kontoret kan du bruke telefonen til å redigere og lese Word, PowerPoint og Excel-dokumenter. Telefonen støtter ikke HSDPA, eller såkalt super-3G, simpelthen fordi Sony Ericsson ikke mener at dekningen er bra nok i Norden. Tatt i betraktning at store deler av Sentral-Europa nå har tilgang til dette nettet er kanskje det et litt pussig argument.

Hvis du synes P990i var upraktisk stor og klumpete, kan du glede deg over at P1 er 25 prosent mindre. De eksakte dimensjonene er 106 x 55 x 17 millimeter og vekten er oppgitt til 124 gram. Ettersom vi fikk leke med et eksemplar på dagens pressekonferanse kan vi bekrefte at den er både lett og elegant, i tilleg til å ha en sylskarp skjerm og en del nyttige oppdateringer på brukergrensesnitt-siden.

P1 blir tilgjengelig i tredje kvartal i år. Prisen vil ligge i omtrent samme prisleie som P990, altså opp mot 5000 kroner.

T650.

T-serien er en del av Sony Ericssons ungdomsalibi. T650 er utstyrt med et kamera på 3,2 megapiksler og har lyseffekter på nummertastaturet og på sidene. Skjermen er ripesikker og har en størrelse på 1,9 tommer.

Av trådløse teknologier finner du 3G, men heller ikke her har Sony Ericsson tatt seg bryet med å integrere EDGE. T650 er 12,5 millimeter tykk og kommer i fargene grønn og blå.

Spesielt grønnfargen er litt uvant til å begynne med, og selv om lyseffektene helt sikkert kan være kjøpsutløsende når du står i butikken, er nytteverdien naturligvis lik null. Sony Ericsson påstår da heller ikke noe annet, dette er ren gimmick.

Telefonen kobles til datamaskinen via blåtann eller USB 2.0. Et minnekort på 256MB følger med i pakken.

Du kan forvente å finne T650 i butikken i tredje kvartal i år. Prisen vil ligge på rundt 4000-4500 kroner.

S500i.

Dette er en skyvetelefon med en tykkelse på 14 millimeter og et kamera på 2 megapiksler. Blåtann og USB 2.0 er på plass, og det samme er støtte for minnekort av typen Memory Stick Micro. Dette er ikke en 3G-telefon, men derimot er den utstyrt med EDGE og GPRS.

S500i kommer i fargene grønn og gul og vil finne sin vei til butikkhyllene i løpet av andre kvartal. Pris vil ligge på rundt 2300 kroner.

Les en haug med ferske mobiltester her!