Nye telefoner fra Nokia

Nye telefoner fra Nokia

Ny spillmobil, to musikkmobiler og en oppgradert versjon av N95.

Publisert

Nokia lanserte i dag flere nye mobiltelefoner og den desidert mest spennende modellen går under navnet N81. Nykommeren presenteres som spillmobil og er bygget på samme plattform som gode gamle N-Gage.

Som du kanskje husker ble ikke N-Gage noen suksess da den ble lansert i sin tid, men teknologien har tatt flere store byks fremover siden den gang.

N81 er utstyrt med HSDPA for rask og effektiv spilling over internett. I tillegg er også 3G og WLAN på plass under panseret. Integrerte høyttalere lar deg plage omverdenen med heftig skyting og smelling, eller du kan koble til dine egne hodetelefoner takket være inngang for 3.5 mm minijack.

Det integrerte kameraet har en oppløsning på kjedelige 2 megapiksler - her fokuseres det nemlig hardt på spill- og musikkfunksjoner.

Telefonen kjører Series 60 og er integrert med en ny 3D-meny. Du kan kjøpe musikk og spill via de nye tjenestene Nokia Music Store og N-Gage.

Nokia N81 vil komme i to versjoner, hvor den ene er velsignet med hele 8 GB integrert minne, mens den andre leveres med et SD-minnekort på 2 GB. Begge vil dukke opp i løpet av fjerde kvartal og vil koste henholdsvis 3.400 kroner og 2.900 kroner eksklusive avgifter.

Nokia kunne også presentere de to modellene 5310 og 5610 som er bygget på XpressMusic-serien.

Nokia 5310.

Den rykende ferske musikkmobilen glir elegant ned i bukselomma med en tykkelse på 9,9 millimeter og vekt på bare 71 gram. Telefonen har støtte for minnekort av typen microSD, som har en maksimal lagringskapasitet på 4 GB. Skjermen har en oppløsning på 320 x 240 piksler fordelt på 2 tommer. Også denne modellen er utstyrt med et kamera på 2 megapiksler. Batteritiden er oppgitt til 18 timer.

Du kan forvente å finne telefonen i butikkhyllene i løpet av fjerde kvartal til en pris på 1800 kroner eksklusive avgifter.

Nokia 5610.

Denne modellen er utstyrt med en Music Slider-tast (se bilde til venstre), som gjør det enkelt å få tilgang på musikken med en enkel tommelbevegelse. Skjermen har en størrelse på 2 tommer og støtter 16 millioner farger.

Telefonen har inngang for microSD-minnekort og er utstyrt med et kamera på 3.2 megapiksler med autofokus og dobbel LED-blitz. Under panseret finner du også 3G, som lar deg laste ned musikk, kjøre videosamtaler og surfe på nettet i en akseptabel hastighet. Batteritiden er litt kraftigere enn hos 5310 og er oppgitt til rundt 22 timer.

Nokia 5610 vil dukke opp i løpet av fjerde kvartal og vil koste 2.400 kroner før skatter og subsidier.

Nokia N95 8 GB.

Multimediacomputeren N95 har fått en liten oppussing og kommer nå med 8 GB integrert minne. Spesifikasjonene er ellers de samme, og det inkluderer blant annet et kamera på 5 megapiksler, GPS og WLAN.

Prisen vil ligge på rundt 4.500 eksklusive avgifter når den slippes på markedet i løpet av fjerde kvartal.

Les test av Nokia 95 her.

Kilde: Pressemelding

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer